一週間で気温差25度

3/26

気温が急上昇。

最高気温は26度、夏日です。エアコン冷房に切り替えました。

 

 

ちょうど一週間前の水曜日の19日は雪でした。

日中の最低気温は1度でした。

一週間で気温差25度、花粉と黄砂がもの凄く飛んでいるし、具合悪くなりそうです。

 

 

今日も我が家の居酒屋メニュー

 

生ハム、チキン、ミニトマト、リンゴ、パイナップル、ブロッコリーのサラダ

 

 

湯豆腐

 

 

サケのワイン蒸し

 

 

やきとり

 

 

ゴーヤチャンプル

 

 

上出来でした。

 

 

本日のワイン

 

 

マルキドボーラン シャルドネ 2023  1,080円

やっぱりマルキドボーランのシャルドネは美味しいです。

果実味、酸、ミネラル感のバランスが絶妙。

加えて雑味の一切ないピュアな口当たり。

円安の続く中、この値段でこのクオリティを維持するために、輸入原価ギリギリで卸価格を設定しています。

儲かりません。でも、これ以上の値上げはしたくない。

少しでもいいから円高に振れないかあ。。。

 

 

 

Mar. 26

The temperature soared.

The maximum temperature is 26 degrees, summer days. I switched to air conditioning cooling.

 

It snowed exactly a week ago on Wednesday the 19th.

The minimum temperature during the day was 1 degree.

 

The temperature difference is 25 degrees Celsius in a week, and the pollen and yellow sand are flying tremendously.

You feel sick, don’t you?

 

 

Today’s tavern menu at my house

 

Salad with Prosciutto, Chicken, Cherry-Tomatoes, Apples, Pineapple and Broccoli

 

Yutofu

 

Steamed Salmon in wine

 

Yakitori

 

Goya Champuru

 

They were great.

 

 

Wine of the Day

Marquis de Beau Rond Chardonnay 2023  1,080 yen

After all, the Chardonnay of the Marquis de Beau Rond is delicious.

It has a perfect balance of fruitiness, acidity, and minerality.

In addition, it has a pure mouthfeel without any miscellaneous taste.

As the yen continues to depreciate, in order to maintain this quality at this price, we set the wholesale price at the very edge of the import cost.

It’s not profitable. But I don’t want to raise the price any further.

I wonder if the yen will be a higher level even if it is just a little.