2/14
自宅のお風呂の改装、昨日の解体に続き今日はユニットバスの設置です。
一日で完成しました。
ビフォー
アフター
たった2日で出来ました。
凄いです。
今日は休肝日。
2/15
今日の夕食は、地鶏の香草焼き。
いつものスーパーマーケットで、お気に入りの”みちのく鶏”を3割引でゲットしました。
フライパンで皮目にゆっくり火を入れて、余計な脂を落とします。
ローズマリーをたっぷり乗せて、オーブンで焼き上げます。
皮はパリパリ、身はしっとりと美味しいローストチキンの出来上がり。
前菜は、
生牡蠣
真鯛のカルパッチョ
生ハム、ブロッコリー、トマト、チーズのサラダ
なかなかのご馳走でした。
本日のワイン
リラックスワイン ボジョレー・ヌーヴォー 202
今夜は赤ワインの気分。
何をチキンに合わせようか少し迷いましたが、セラーに残っていたボジョレー・ヌーヴォーにしました。
新鮮な赤い果実味、ハツラツとした酸と丸いタンニン、程よく厚みのあるボディ。
間違いなく解禁日より美味しくなっています。
ローストチキンとガメイって相性抜群です。
美味しかったです。
Feb. 14
Following the renovation of the bath at home and the demolition yesterday, it is the installation of a unit bath today.
It was completed in one day.
Before
after
It took only 2 days.
It’s amazing.
Today is a No Wine Day.
Feb. 15
Today’s main dish was grilled chicken with herbs.
At my usual supermarket, I got my favorite “Michinoku chicken” at 30% discount.
I grilled the skin slowly in a frying pan to remove excess fat.
Then I topped with plenty of rosemary on the chicken and baked it in the oven.
The skin is crispy, the meat is moist, and the roast chicken is delicious.
Appetizers are:
Raw Oysters
Madai Carpaccio
Salad with Prosciutto, Broccoli, Tomato and Cheese
It was quite a treat.
Wine of the Day
Relax Wine Beaujolais Nouveau 202
I was in the mood for red wine tonight.
I was a little confused about what to pair with the chicken, but I decided on the Beaujolais Nouveau that was left in the cellar.
I felt fresh red fruits, crisp acidity and round tannins, moderately thick body.
It’s definitely tastier than the release day of the Nouveau.
Roast chicken and Gamay go well together.
It was so delicious.