新鮮なスズキのアクアパッツァ

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相模湾でとれた新鮮なスズキの切り身をゲット。

アクアパッツァをつくります。

 

 

アサリは火を入れ過ぎると身が小さくなってしまうので、最初にワイン蒸しにしてフライパンから取り出して起きます。

 

 

キノコとトマトも先にフライパンで素焼きにしてからスズキと合わせ、ワインとアサリの出汁で蒸し焼きにしていきます。

 

 

最後にアサリを加えて、さっと蒸し焼きにすれば出来上がり。

 

 

アクアパッツァ、上手に美味しく出来ました。

 

 

前菜に鯵のお刺身

 

 

イチゴ、モッツァレラ、アボカド、ブロッコリーのサラダ

 

 

本日のワイン

 

 

アルエディレ ピノ・グリージョ 2018 1,680円

昨日に続いてピノ・グリージョです。

こちらは、ヴェネト産のサステナブル農法で栽培したピノ・グリージョ。

リラックスワインの超ロングセラー、チェスコンの上級版です。

現地で大人気のため供給が足りず、日本ではいったん終売になっていますが、セラーにバラで残った最後の2本をゲットしました。

ピュアで透明な果実味は、昨日のアンコーラと同じ。

加えて、ぐんと厚みのあるボディと6年のキレイな熟成からくる深みとエレガンス。

いや、美味しい、美味しい。

今日のアクアパッツァが一段と美味しく頂けました。

 

 

 

Jan. 30

I got fresh sea bass fillets from Sagami Bay.

Then I cooked Aqua Pazza.

 

If you overcook the clams, they will become smaller, so first steam them in wine and remove them from the frying pan to wake up.

 

The mushrooms and tomatoes are also unglazed in a frying pan first, then combined with sea bass, and steamed with wine and clam broth.

 

Finally, add the clams and quickly steam and you’re done.

 

Acqua Pazza, it turned out deliciously.

 

Mackerel sashimi as an appetizer

 

Strawberry, Mozzarella, Avocado and Broccoli Salad

 

 

Wine of the Day

Al & Dile Pinot Grigio 2018 1,680 yen

Following on from yesterday, I opened a bottle Pinot Grigio.

This is Pinot Grigio grown in Veneto using sustainable farming methods.

It is an advanced version of the long-selling Relax Wine, Cescon.

Due to its great popularity locally, the supply is insufficient, and it has been sold out in Japan, but I got the last two remaining bottles in the cellar.

The pure and transparent fruits flavor is the same as yesterday’s Ancora.

In addition, it has a much thicker body and depth and elegance that comes from 6 years of beautiful aging.

No, it’s delicious, it’s delicious.

Today’s Aqua Pazza was even more delicious.