“ふらの和牛”と“ふらのワイン”

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休肝日

 

 

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香港から来日したワインエージェントのマイクと、商談ランチで新宿のタヴァーン・オン・エスに出かけました。

 

 

新年になってから、東京23区内に足を踏み入れたのは初めてです。

 

 

ダイエット中なので、簡単な前菜と、サラダでランチ。

 

 

ワインも昼から飲むのはやめておきました。

 

 

いろいろと情報交換ができて良かったです。

 

 

 

帰宅途中、食材を仕入れて今日はスキヤキです。

 

お肉は、北海道“ふらの和牛”の赤身肉。

 

 

柔らかくジューシーで美味しかったです。

 

 

食が細くなっているdaimajoさまも、今日はお肉をモリモリいっぱい食べてくれて、うれしかったです。

 

 

本日のワイン

 

 

ふらのワイン アシリ・フラヌイ ピノ・ノワール 2021

“ふらの和牛”にあわせて、セラーからとっておきの“ふらのワイン”を抜きました。

ふらの産ピノ・ノワールを野生酵母で発酵させた限定醸造品です。

野生酵母由来の優しい口当たり。

甘い香りがたっぷり上がるチャーミングな果実の風味。

きれいな酸と丸みを帯びたタンニンのバランスもとても良いです。

スキヤキの割り下にも、このワインを使いました。

“ふらの和牛”と“ふらのワイン”、絶妙なマリアージュをみせてくれました。

贅沢、贅沢。

 

 

 

Jan. 20

No Wine Day

 

 

Jan. 21

Mike, a wine agent from Hong Kong, and I went to Tavern on Es in Shinjuku for a business meeting lunch.

It’s the first time I’ve been in Tokyo’s 23 wards since the New Year.

 

I’m on a diet, so I had a simple appetizer and a salad for lunch.

I also stopped drinking wine from noon.

 

It was good to be able to exchange information in various ways.

 

 

On the way home, I bought ingredients and today’s dinner was Sukiyaki.

 

The meat is red meat from Hokkaido “Furano Wagyu”.

 

It was tender, juicy and delicious.

I was happy to see that daimajo-sama, who has a thin diet, ate a lot of meat today.

 

 

Wine of the Day

Furano Wine Asir Franui Pinot Noir 2021

Along with the “Furano Wagyu beef”, I pulled out the special “Furano wine” from the cellar.

It is a limited product made by fermenting Furano Pinot Noir with wild yeast.

Gentle mouthfeel derived from wild yeast.

I felt charming fruits flavor with plenty of sweet aroma.

The balance of clean acidity and rounded tannins is also very good.

I also used this wine for the sukiyaki sauce.

“Furano Wagyu” and “Furano wine” showed an exquisite marriage.

Luxury, luxury.