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あけましておめでとうございます。
今年も我が家の窓から、初日の出を拝みました。
2001年1月にスタートした、このペログビワイン日記も25年目に入りました。
今日は快晴。午前中、近くの氏神様とお寺にお詣り。
今年は氏神様に長いお詣りの行列が出来ていて驚きました。
約1時間待ち、今までこんなことは無かったのですが。
家に帰って、お雑煮と簡単なおせち料理をいただきました。
おせち料理は、今年も生活クラブ生協で予約しました。
化学調味料・添加物の苦手なdaimajoさまに、生活クラブのおせちは大変助かります。
今年最初のワインは、チェイス・ザ・グレープ アルバリーニョ 2023。
息子の内藤大の5作目。
山形県寒河江市で収穫したアルバリーニョ100%を、新潟県のカーブドッチで仕込んでいます。
年末にも何本か飲みましたが、これ美味しいです。
2025年が始まりました。
今年も、どうぞよろしくお願いいたします。
Jan. 1
Happy New Year!
I saw the first sunrise from the window of my house, as well.
Started in January 2001, this Perogbi-wine diary is now in its 25th year.
It was a fine weather today.
In the morning, I went to nearby temples and a shrine
This year, I was surprised to see a long procession of people at the shrine.
I waited for about an hour, and I had never seen anything like this before.
When I got home, I had a Zoni and simple Osechi dishes.
I made a reservation for osechi cuisine at the Seikatsu Club Co-op again this year.
For daimajo-sama, who is not good at chemical seasonings and additives, Seikatsu Club’s Osechi is very helpful.
The first wine of the year is Chase the Grape Albarino 2023.
This is the fifth work of my son Dai Naito.
It is made from 100% Albarino harvested in Sagae, Yamagata and produced at Cave d’Occi in Niigata.
I drank a few bottles at the end of the year, and this one is delicious.
The year 2025 has begun.
Thank you for your continued support this year.