12/23
休肝日
12/24
この時分、我が家には「鶏を焼く日」というイベントがありました。しかしdaimajoさまは、介護が必要となり、鶏を焼くことが出来なくなりました。
今日は代わりに私が、地鶏の香草焼きを料理しました。
前菜は、真鯛のカルパッチョ。
サラダは、サーモン、生ハム、アボカド、トマト、ブロッコリー、ラフランス、オレンジと具沢山。
ご馳走です。
大阪に住む孫の仁くんとも、パソコンのオンラインで繋がりました。
泡は、オリオル・ロッセール。
ワインはチェイス・ザ・グレープ 。息子の内藤大が、一昨年造ったチルレッドと、昨年造ったアルバリーニョを抜きました。
鶏を焼く日は中止になりましたが、今夜は、それなりに楽しい時間を過ごすことが出来ました。
Dec. 23
No Wine Day
Dec. 24
At this time, there was an event called “Chicken Grilling Day” at my hom. However, daimajo-sama needed nursing care and was no longer able to grill a chicken.
Today, I cooked the herb-grilled chicken instead.
The appetizer is Madai Carpaccio.
The salad includes salmon, prosciutto, avocado, tomato, broccoli, La France, and orange.
It’s a treat.
I also connected with my grandson, Jin-kun who lives in Osaka, online on my computer.
The sparkling wine was Oriol Rossell.
The wine was Chase the Grape.
My son, Dai Naito produced the Chill Red, which he made it two years ago, and the Albarino, which he made last year.
The day of grilling the chicken was canceled, but tonight we had a good time.