そろそろ枝豆も終わりですね

10/17

涼しいのか、蒸し暑いのか、どっちなのか微妙な天気の一日でした。

 

今日の料理

枝豆

 

 

カツオの刺身

 

 

真鱈、ホタテ、小海老のソテー

 

 

おおむね毎日食べていた枝豆も、そろそろ終わりの季節ですね。

 

 

1本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ ブラン2022  1,350円

スペイン・ペネデス産のオーガニックワイン。

地元品種のシャレロとマスカットのブレンドです。

透明な果実味と、きれいな酸、程よいミネラル感。

すすーと喉を通って、身体に染み込むような心地よさがあります。

このワイン、私のツボです。

 

 

2本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ ティント2022  1,350円

赤は有機農法で栽培したメルローとシラーのブレンドです。 プルーンを思わせる黒いベリー系の果実味、豊かな酸、まろやかなタンニンと柔らかな口当たり。

しっかりとしたボディを持ちながら、サラリとした後味が印象的です。

さすが、オリオル・ロッセール。

 

 

 

Oct. 17

It was a day of subtle weather, whether it was cool or hot and humid.

 

Today’s Dish

 

Edamame

 

Bonito Sashimi

 

Sauteed Cod, Scallops and Shrimp

 

 

Edamame, which I used to eat almost every day, is almost at the end of the season.

 

 

1st Oriol Rossell Xino-Xano Blanc 2022 1,350 yen

It is an organic wine from Penedes, Spain.

It is a blend of local varieties Xarel-lo and Muscat.

I felt a transparent fruits flavor, clean acidity, and moderate minerality.

There is a soot and a pleasant feeling that seeps into the body through the throat.

This wine is my point.

 

 

2nd Oriol Rossell Xino-Xano Tinto 2022 1,350 yen

The red is a blend of Merlot and Syrah grown organically.

It has a black berry fruits flavor reminiscent of prunes, rich acidity, mellow tannins and a soft mouthfeel.

While having a solid body, the smooth aftertaste is impressive.

As expected, Oriol Rossell.