10/17
涼しいのか、蒸し暑いのか、どっちなのか微妙な天気の一日でした。
今日の料理
枝豆
カツオの刺身
真鱈、ホタテ、小海老のソテー
おおむね毎日食べていた枝豆も、そろそろ終わりの季節ですね。
1本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ ブラン2022 1,350円
スペイン・ペネデス産のオーガニックワイン。
地元品種のシャレロとマスカットのブレンドです。
透明な果実味と、きれいな酸、程よいミネラル感。
すすーと喉を通って、身体に染み込むような心地よさがあります。
このワイン、私のツボです。
2本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ ティント2022 1,350円
赤は有機農法で栽培したメルローとシラーのブレンドです。 プルーンを思わせる黒いベリー系の果実味、豊かな酸、まろやかなタンニンと柔らかな口当たり。
しっかりとしたボディを持ちながら、サラリとした後味が印象的です。
さすが、オリオル・ロッセール。
Oct. 17
It was a day of subtle weather, whether it was cool or hot and humid.
Today’s Dish
Edamame
Bonito Sashimi
Sauteed Cod, Scallops and Shrimp
Edamame, which I used to eat almost every day, is almost at the end of the season.
1st Oriol Rossell Xino-Xano Blanc 2022 1,350 yen
It is an organic wine from Penedes, Spain.
It is a blend of local varieties Xarel-lo and Muscat.
I felt a transparent fruits flavor, clean acidity, and moderate minerality.
There is a soot and a pleasant feeling that seeps into the body through the throat.
This wine is my point.
2nd Oriol Rossell Xino-Xano Tinto 2022 1,350 yen
The red is a blend of Merlot and Syrah grown organically.
It has a black berry fruits flavor reminiscent of prunes, rich acidity, mellow tannins and a soft mouthfeel.
While having a solid body, the smooth aftertaste is impressive.
As expected, Oriol Rossell.