今日は、すき焼きにしました

8/14

え? 台風が来るの?

お盆の帰省と、もろ被りですね。

 

今日は、すき焼きにしました。

 

 

いつもの北海道産の赤身肉。

 

 

すき焼きは美味しいですね。

 

 

お刺身も頂きました。

相模湾でとれた地の魚、クロムツとイナダです。

 

 

 

1本目 パラッツィドゥレッロ スプマンテ NV  1,250円

イタリア・ヴェネトの地ブドウ、ドゥレッロで造ったスパークリングワイン。

新鮮な果実の風味、穏やかな酸と優しい口当たり。

辛口のワインですが、ほのかに甘みを感じるフレーバーがあります。

きっと誰が飲んでも美味しいと思うでしょう。

 

 

2本目 マルキドボーラン ピノ・ノワール 2022  1,300円

すき焼きにあわせて、今日はラングドックのピノ・ノワール。

ピノノワールならではの赤い果実の酸、南のピノ・ノワールとは思えぬさらりとした口当たり。

本当によいピノ・ノワールだと私は思います。

すき焼きにも、ピッタリでした。

 

 

 

Aug. 14

What? 

Is a typhoon coming?

 

Today, I cooked Sukiyaki.

 

The usual red meat from Hokkaido was great.

 

Sukiyaki is delicious, isn’t it?

 

I also had sashimi.

 

It is a local fish caught in Sagami Bay, Kuromtsu and Inada.

 

 

1st Palazzi Durello Spumante NV 1,250 yen

It is a sparkling wine made from Durello, a local grape from Veneto, Italy.

I felt fresh fruits flavor, mild acidity and gentle mouthfeel.

It is a dry wine, but it has a flavor with a hint of sweetness.

I’m sure everyone will find it delicious no matter who drinks it.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Pinot Noir 2022 1,300 yen

To go along with the Sukiyaki, I chose this Pinot Noir from Languedoc.

I felt the acid of the red fruits unique to Pinot Noir and the smooth mouthfeel that you can’t think of as Pinot Noir in the south.

I think it’s a really good Pinot Noir.

It was also perfect for Sukiyaki.