冷凍でしたが

8/8

休肝日

 

 

8/9

暑い。

 

今日の料理

 

 

枝豆

 

 

マグロ、アヴォカド、長芋のタルタル

 

 

イタリア牛骨付きロース肉のステーキと真鱈のムニエル

 

 

骨付きロース肉は冷凍でしたが、思いのほか美味しかったです。

 

 

1本目 タケダワイナリー ブラン 2022

山形県産のデラウエアとマスカット・ベーリーAのブレンドです。

ブランとありますが、ロゼワインと言ってもよい薄赤色。

ベーリーAの果皮から出た色合いですね。

透き通るような果実味と、しっかりとした酸、引き締まったミネラル感。雑味のないピュアな味わいは、タケダワイナリーならではです。

相変わらず良いワインです。

とても良いワインです。

 

 

2本目 パラッツィ ネロ・ダーヴォラ 2022 1,100円

あれ?いつのまにかラベルが変わっているぞ。

イタリア・シチリア産の赤ワインです。

南の産地ですが、サラリとした冷涼感あふれる味わい。

赤い果実味と綺麗な酸、心地よく残るアフターテイスト。

イタリアの骨付きロースに合わせて抜きましたが、正解でした。

ああ、美味しかった。

 

 

 

Aug. 8

No Wine Day

 

 

Aug. 9

Hot.

 

Today’s Dish

 

 

Edamame

 

Tuna, Avocado and Yam Tartare

 

Italy Beef Bone-in Loin Steak and Cod Meuniere

 

The bone-in loin was frozen, but it tasted better than I expected.

 

 

1st Takeda Winery Blanc 2022

It is a blend of Delaware and Muscat Bailey A from Yamagata Prefecture.

Although it is called Blanc, it is a light red color that can be called a rose wine.

It’s the color that comes out of the peel of Bailey A.

I felt crystal clear fruits, firm acidity, and firm minerality.

The pure taste without any miscellaneous taste is unique to Takeda Winery.

It’s still a good wine.

It is a very good wine.

 

 

2nd Palazzi Nero D’Avola 2021 1,080 yen

That? Before you know it, the label has changed.

It is a red wine from Sicilia, Italy.

Although it is a southern production area, it has a smooth and cool taste.

I felt red fruits, beautiful acidity, and a pleasant aftertaste.

I opened this one out to match the bone-in loin in Italy, and it was the right answer.

Oh, it was delicious.