やっぱ、ティレルは天才だ

8/3

ついつい遅くまでオリンピック中継を見てしまいます。

寝不足です。

 

今日の料理

枝豆

 

 

ホタテのカルパッチョ

 

 

プチトマトとモッツァレラのサラダ

 

 

やきとり

 

 

あとは、昨日の残り物をいただきました。

 

 

1本目 パンゴリン ソーヴィニョン・ブラン 2023  1,200円

この南アフリカのソーヴィニヨン・ブランが最近のお気に入り。

スカッと爽やかな果実味と、キレのあるミネラル感。

ああ、美味しい。

 

 

2本目 ジューステンベルグ ベーカーマット 2017  2,500円

南アフリカ・パールの名門ワイナリー “ジューステンベルグ” の上級キュヴェです。

ワイナリーのオーナーのティレル・マイバーグは、パンゴリンのワインメーカーでもあります。

自家葡萄園の単一畑で有機栽培したシラー43%、カベルネ・ソーヴィニヨン37%、ムールヴェドル20%で仕込まれています。

野生酵母で自然発酵後、18か月の樽熟成を経ています。

うーむ、とても高級なワインの味がしますね。

優雅に広がる果実味と、まったく継ぎ目を感じさせないしなやかなタンニン。

優しく高貴で深みのある味わいが見事です。

やっぱ、ティレルは、凄い、天才だ。

 

 

Aug. 3

I end up watching the Olympics until late.

Lack of sleep.

 

Today’s Dish

 

Edamame

 

Scallops Carpaccio

 

Cherry Tomato and Mozzarella Salad

 

Yakitori

 

After that, I ate the leftovers.

 

 

1st Pangolin Sauvignon Blanc 2023 1,200 yen

This South African Sauvignon Blanc is my recent favorite.

I felt crisp and refreshing fruits flavor and sharp minerality.

Tasty!

 

 

2nd Joostenberg Bakermat 2017 2,500 yen

It is a high-class cuvee from the prestigious South African Paarl winery “Joostenberg”.

The owner of the winery, Tyrrell Meiberg, is also a winemaker of Pangolin.

It is made from 43% Syrah, 37% Cabernet Sauvignon and 20% Mourvédre, organically grown in a single vineyard in the astate vineyard.

After natural fermentation with wild yeast, it undergoes 18 months of barrel aging.

Hmmm, it tastes like a very expensive wine.

I felt graceful fruit flavors and supple tannins that do not feel seams at all.

The gentle, noble and deep taste is superb.

After all, Tyrrell is a genius.