夏の定番料理、地中海風チラシ寿司

7/31

休肝日

 

 

8/1

あっという間に8月ですね。

 

 

今日の夕食は夏の定番料理、地中海風チラシ寿司。

 

 

メバチマグロ、サーモン、真鯛、真鯵、蒸しホタテ、小海老、プチトマト、クレス

 

 

味付けは、オリーブオイル、バルサミコ、レモンだけ。

簡単に出来て、ご馳走感がたっぷり。

 

 

ワインにもよくあいます。

 

 

 

1本目 マルキドボーラン ロゼ 2022 1,050円

地中海にほど近いラングドック産のロゼワイン。

チャーミングなフルーツ感がたっぷり。

優しいふわっとした口当たりと心地の良いアフターテイスト。

いつ飲んでも美味しいロゼワインです。

今日のお寿司にもピッタリでした。

 

 

2本目 トルチュ・アン・クリーク ソーヴィニヨン・ブラン 2022 1,180円

2本目も地中海つながりで、ラングドック産のソーヴィニヨンです。

厚みのあるリッチな果実味に、バランスの良い酸とミネラル感。

ピュアな口当たりがうれしいです。

夏は、ガチガチに冷やしたソーヴィニヨン・ブランがいいですね。

ああ、美味しい。

 

 

Jul. 31

No Wine Day

 

 

Aug. 1

It’s August in the blink of an eye.

 

Today’s dinner is my summer classic dish, Mediterranean-style Chirashi-sushi.

 

Maguro, Salmon, Madai, Red Mackerel, Steamed Scallops, Small Shrimp, Cherry Tomato, Cress

 

It is seasoned only with olive oil, balsamic and lemon.

It’s easy to make and has a lot of feasting feeling.

It also goes well with wine.

 

 

1st Marquis de Beau Rond Rose 2022 1,050 yen

It is a rose wine from Languedoc near the Mediterranean.

I felt plenty of charming fruitiness.

I also felt gentle fluffy mouthfeel and pleasant aftertaste.

It is a delicious rose wine no matter when you drink it.

It was perfect for today’s sushi.

 

 

2nd bottle Tortues en Crique Sauvignon Blanc 2022 1,180 yen

The second bottle is also connected to the Mediterranean, and is a Sauvignon from Languedoc.

I felt thick, rich fruit flavor with well-balanced acidity and minerality.

I’m happy with the pure mouthfeel.

In the summer, a chilled Sauvignon Blanc is a good choice.

Ahh