牛肉は2種類

7/12

休肝日

 

 

7/13

まとわり着くような蒸し暑さ。

気温37度も、どっちも嫌だ。

 

 

今日はすき焼きにしました。

 

 

牛肉は2種類。

国産牛モモ肉と、黒毛和牛の赤身肉。

 

 

どっちも美味しいです。

すき焼きは美味しいです。

 

 

1本目 マルキドボーラン ロゼ  2022  1,050円

今日のマルキドボーランはロゼです。

ラングドック産のグルナッシュ、シラー主体にメルローが少量ブレンドされています。

何度も言いますが、私はこのロゼが大好きです。

チャーミングなフルーツ感と本格的なワイン感が共存しています。

すき焼きにもぴったりでした。

 

 

2本目 トルチュアンクリーク メルロー・カベルネ 2022  1,180円

ラングドック産の赤ワイン。

リラックスワインの最長ロングセラーのひとつです。

とてもバランスが良く、口当たりが良く、スイスイと飲めてしまいます。

良質のボルドーをまろやかにした感じかな。

これもすき焼きに良く合いました。

 

 

 

Jul. 12

No Wine Day

 

 

Jul. 13

It was so hot and humid.

 

I made sukiyaki today.

 

There are two types of beef.

Domestic beef thighs and red Japanese black beef.

 

Both are delicious.

 

Sukiyaki is delicious.

 

1st Marquis de Beau Rond Rose 2022 1,050 yen

Today’s Marquis de Beau Rond is a rose.

It is a blend of Grenache and Syrah with a small amount of Merlot from Languedoc.

Again, I love this rose.

I felt charming fruitiness and authentic wine feel coexist.

It was also perfect for sukiyaki.

 

 

2nd Tortues en Crique Merlot Cabernet 2022 1,180 yen

It is a red wine from Languedoc.

It is one of the longest-selling long-selling Relax Wine.

It is very well balanced, has a good mouthfeel, and can be drunk smoothly.

I think it’s a mellowed version of a good quality Bordeaux.

This also went well with sukiyaki.