ついつい作りすぎ

7/10

いろいろ予定が入った一日。

合間をぬって昨日から今日の午前中にかけて、夕食の準備をしていました。

 

途切れ、途切れに料理をしていたら、ついつい作りすぎてしまいました。

 

 

枝豆 

 

 

マグロとカツオのお刺身

 

 

お刺身サラダ

 

 

トマトモッツァレラ

 

 

ゴーヤチャンプル

 

 

シウマイ(帰宅途中、横浜で購入)

 

 

シウマイは余計でしたが、やっぱり美味しくて完食しました。

 

 

1本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2022 1,050円

蒸し蒸しの一日、しめはやっぱりソーヴィニヨン・ブランです。

爽やかな果実の酸とメリハリのあるミネラル感。

生き返ります。

 

 

2本目 マルキドボーラン カベルネ・ソーヴィニヨン 2022 1,050円

またしても、マルキのカベルネです。

日記を書く本人も面白くないんだから、読まれる方

はもっと面白くないですよね。

日記はつまらなくても、飲み手としては美味しくって、財布にも優しくて、本当にうれしいワインです。

 

 

 

Jul. 10

It was a day with a lot of schedules.

In between, I was preparing dinner from yesterday to this morning.

 

If I was cooking in a choppy and choppy manner, I would end up making too much.

 

 

Edamame

 

Tuna and Bonito Sashimi

 

Sashimi Salad

 

Tomato Mozzarella

 

Goya Champuru

 

Siumai (purchased in Yokohama on the way home)

 

The siu mai was superfluous, but it was delicious and I finished it.

 

 

1st Marche de Beau Rond Sauvignon Blanc 2022 1,050 yen

After a day of steaming, the final dish is Sauvignon Blanc.

Refreshing fruit acid and crisp minerality.

Bring it back to life.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Cabernet Sauvignon 2022 1,050 yen

Again, it’s Marquis’ Cabernet.

The person who writes the diary is also not interesting, so those who read it

is even less interesting, isn’t it?

Even if the diary is boring, it is delicious as a drinker, easy on the wallet, and a really nice wine.