ソテーのソースも、このワインで作りました

6/24

今日のお料理。

 

カツオ、コチ、銀鮭のマリネ

 

 

生ハム、ブロッコリー、プチトマトのサラダ

 

 

沖縄アグー豚ヒレ肉とリンゴのソテー

 

 

マリネのお刺身は、昨日の手巻き寿司の残りです。

初めから別に分けてチルド保存していたので鮮度は充分。

アグー豚も美味しかったです。

 

 

 

1本目 エステザルグ オーガニック コートデュローヌ ブラン 2022  1,650円

南部ローヌ産のビオワイン。

グルナッシュ・ブラン主体に、ブールブラン、クレレット、ヴィオニエのブレンドです。

果肉の厚みと、亜硫酸無添加&野生酵母発酵由来の優しい風味が、よくマッチしています。

これ、最近の私のお気に入りです。

 

 

2本目 マルキドボーラン カベルネ・ソーヴィニヨン 2022  1,050円

毎日飲みます、マルキドボーラン。

今日はカベルネ、いつもの美味しさ。

ソテーのソースも、このワインで作りました。

 

 

 

Jun. 24

Today’s dish.

 

Marinated Bonito, Kochi and Salmon

 

Prosciutto, Broccoli and Cherry Tomato Salad

 

Okinawa Agu Pork Tenderloin and Apples Saute

 

The marinated sashimi is leftovers from yesterday’s Temaki-Sushi.

It was separated and chilled from the beginning, so the freshness was sufficient.

The Agu Pork was also delicious.

 

 

1st Estezargues Organic Cote du Rhone Blanc 2022 1,650 yen

It is a “Bio” wine from the Southern Rhone.

It is a blend of Grenache Blanc, Bourboulenc, Clairette and Viognier.

I felt the good combination of the thickness of the pulp and the gentle flavor derived from sulfite-free and wild yeast fermentation.

This is my favorite these days.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Cabernet Sauvignon 2022 1,050 yen

I drink it almost every day, Marquis de Beau Rond.

Today, it was a Cabernet.

I fekt the usual deliciousness.

The sauce for the saute was also made with this wine.