神楽坂ワインスタンド ”et du vin”

6/12

夕刻、神楽坂へ行きました。

赤城元町の”神楽坂ワインスタンド et du vin”に初訪問。

 

 

旧知のシニアソムリエ 松田裕也さんが今年3月にオープンした立ち飲みワインバーです。

 

 

松田さんは、2012年にオープンした有楽町ワイン倶楽部の初代店長。

私のワイショップを併設したワインバーで、共に苦楽をともにした関係です。

 

 

同じ建物のワインバーの隣が、ワンちゃんの保育園で、ワインバーにもワンちゃんが来たりしています。

 

 

自然派系を中心に、いまを感じる貴重なワインがグラスで楽しめます。

うん、松田さんらしいラインナップですね。

 

 

ドイツのミュラー・トウルガウ、西オーストラリアのオレンジワイン、マルクテンペのピノ・ブランを頂きました。

 

 

うん、なかなか普段飲めない貴重なワインばかり。

嬉しいです!

 

 

ワインのおつまみも充実しています。

松田さんのお父上がシェフで、そのレシピで作るオリジナルのお皿だそうです。

 

 

et du vin は、松田さんならではの、とても楽しいワインバーでした。

こちらのパーティでは、マルキドボーランを提供いただいています。ありがとうございます。

 

 

 松田さん、今日はご馳走さまでした。

引き続き、よろしくお願いします。

 

 

 

Jun. 12

In the evening, I went to Kagurazaka.

I visited to Kagurazaka Wine Stand “et du vin” in Akagi Motomachi.

 

It is a standing wine bar opened by Mr. Yuya Matsuda, a senior sommelier who is an old friend, in March this year.

 

Mr. Matsuda is the first manager of the Yurakucho Wine Club, which opened in 2012.

Yurakucho Wine Club is a wine bar with my wineshop in old days, and we shared our struggles and joys together.

 

Next to the wine bar in the same building is a dog nursery school, and dogs come to the wine bar.

 

You can enjoy a glass of precious wine that makes you feel the present, mainly natural.

Yes, it’s a lineup that is typical of Mr. Matsuda.

 

I had a glass of Muller Tourgau from Germany, orange wine from Western Australia, and Pinot Blanc from Alsace.

 

Yes, they are all precious wines that you can’t usually drink.

I am delighted!

 

There are also plenty of wine snacks.

His father is the chef, and it seems that it is an original plate made according to that recipe.

 

 

“et du vin” was a very fun wine bar unique to Mr. Matsuda.

At this party, we are served the Marquis de Beau Rond. Thank you.

 

 

Mr. Matsuda, it was a treat today.

Thank you for your continued support.