6/12
夕刻、神楽坂へ行きました。
赤城元町の”神楽坂ワインスタンド et du vin”に初訪問。
旧知のシニアソムリエ 松田裕也さんが今年3月にオープンした立ち飲みワインバーです。
松田さんは、2012年にオープンした有楽町ワイン倶楽部の初代店長。
私のワイショップを併設したワインバーで、共に苦楽をともにした関係です。
同じ建物のワインバーの隣が、ワンちゃんの保育園で、ワインバーにもワンちゃんが来たりしています。
自然派系を中心に、いまを感じる貴重なワインがグラスで楽しめます。
うん、松田さんらしいラインナップですね。
ドイツのミュラー・トウルガウ、西オーストラリアのオレンジワイン、マルクテンペのピノ・ブランを頂きました。
うん、なかなか普段飲めない貴重なワインばかり。
嬉しいです!
ワインのおつまみも充実しています。
松田さんのお父上がシェフで、そのレシピで作るオリジナルのお皿だそうです。
et du vin は、松田さんならではの、とても楽しいワインバーでした。
こちらのパーティでは、マルキドボーランを提供いただいています。ありがとうございます。
松田さん、今日はご馳走さまでした。
引き続き、よろしくお願いします。
Jun. 12
In the evening, I went to Kagurazaka.
I visited to Kagurazaka Wine Stand “et du vin” in Akagi Motomachi.
It is a standing wine bar opened by Mr. Yuya Matsuda, a senior sommelier who is an old friend, in March this year.
Mr. Matsuda is the first manager of the Yurakucho Wine Club, which opened in 2012.
Yurakucho Wine Club is a wine bar with my wineshop in old days, and we shared our struggles and joys together.
Next to the wine bar in the same building is a dog nursery school, and dogs come to the wine bar.
You can enjoy a glass of precious wine that makes you feel the present, mainly natural.
Yes, it’s a lineup that is typical of Mr. Matsuda.
I had a glass of Muller Tourgau from Germany, orange wine from Western Australia, and Pinot Blanc from Alsace.
Yes, they are all precious wines that you can’t usually drink.
I am delighted!
There are also plenty of wine snacks.
His father is the chef, and it seems that it is an original plate made according to that recipe.
“et du vin” was a very fun wine bar unique to Mr. Matsuda.
At this party, we are served the Marquis de Beau Rond. Thank you.
Mr. Matsuda, it was a treat today.
Thank you for your continued support.