今日はビストロ風の料理

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朝から冷たい雨の一日。

3月に入ってから、真冬のような寒い日が続きます。

 

今日はビストロ風のお料理。

真鯛の八朔カルパッチョ

 

 

焼き野菜のサラダ

 

 

地鶏の香草焼き マッシュポテト添え

 

 

 

今日の鶏は北海道産、大変よくできました。

 

 

 

 

1本目 ドメーヌ ペッシュ・プイエ シャルドネ 2020  1,580円

今日もラングドック・ミネルヴォワのサステイナブルワイン “ドメーヌ ペッシュ・プイエ” を抜きました。

ふくよかで濃厚な果実味が印象的。

極めてピュアで優しい口当たり。

ビストロ系の料理には、南フランスのワインがよく似合います。

 

 

2本目 アル・エ・ディレ ピノ・ネーロ 2018  1,650円

美味しいピノ・ノワールが飲みたくなって、抜きました。

イタリア・ヴェネト産のピノ・ノワールです。

凝縮感のある果実の風味、しっかりとした酸、継ぎ目のないタンニンと、サラリとした口当たり。

ワタシがピノ・ノワールにあって欲しい味わいが全て揃ったワインです。

地鶏の香草焼きにぴったりでした。

 

 

Mar. 6

It was a cold and rainy day from the morning.

Since the beginning of March, cold days like the middle of winter have continued.

 

Today, I cooked bistro-style dishes.

 

Madai & Hassaku-Orange Carpaccio

 

Salad with Grilled Vegetables

 

Herb-grilled Chicken with Mashed Potatoes

 

Today’s chickens are from Hokkaido and are very well done.

 

 

1st Domaine Pech Pouille Chardonnay 2020 1,580 yen

Today, I overtook Languedoc Minervoie’s sustainable wine ” Domaine Pech Pouille “.

I felt very rich-concentrated fruits.

I also felt extremely pure and gentle mouthfeel.

For bistro-style cuisine, wines from the south of France go well with them.

 

 

2nd al & dile Pinot Nero 2018 1,650 yen

I wanted to drink a delicious Pinot Noir, so I open this one.

It is a Pinot Noir from Veneto, Italy.

I felt concentrated fruits flavors, firm acidity, seamless tannins, and a smooth mouthfeel.

It is a wine that has all the flavors that I want in a Pinot Noir.

It was perfect for grilled chicken with herbs.