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朝から冷たい雨の一日。
3月に入ってから、真冬のような寒い日が続きます。
今日はビストロ風のお料理。
真鯛の八朔カルパッチョ
焼き野菜のサラダ
地鶏の香草焼き マッシュポテト添え
今日の鶏は北海道産、大変よくできました。
1本目 ドメーヌ ペッシュ・プイエ シャルドネ 2020 1,580円
今日もラングドック・ミネルヴォワのサステイナブルワイン “ドメーヌ ペッシュ・プイエ” を抜きました。
ふくよかで濃厚な果実味が印象的。
極めてピュアで優しい口当たり。
ビストロ系の料理には、南フランスのワインがよく似合います。
2本目 アル・エ・ディレ ピノ・ネーロ 2018 1,650円
美味しいピノ・ノワールが飲みたくなって、抜きました。
イタリア・ヴェネト産のピノ・ノワールです。
凝縮感のある果実の風味、しっかりとした酸、継ぎ目のないタンニンと、サラリとした口当たり。
ワタシがピノ・ノワールにあって欲しい味わいが全て揃ったワインです。
地鶏の香草焼きにぴったりでした。
Mar. 6
It was a cold and rainy day from the morning.
Since the beginning of March, cold days like the middle of winter have continued.
Today, I cooked bistro-style dishes.
Madai & Hassaku-Orange Carpaccio
Salad with Grilled Vegetables
Herb-grilled Chicken with Mashed Potatoes
Today’s chickens are from Hokkaido and are very well done.
1st Domaine Pech Pouille Chardonnay 2020 1,580 yen
Today, I overtook Languedoc Minervoie’s sustainable wine ” Domaine Pech Pouille “.
I felt very rich-concentrated fruits.
I also felt extremely pure and gentle mouthfeel.
For bistro-style cuisine, wines from the south of France go well with them.
2nd al & dile Pinot Nero 2018 1,650 yen
I wanted to drink a delicious Pinot Noir, so I open this one.
It is a Pinot Noir from Veneto, Italy.
I felt concentrated fruits flavors, firm acidity, seamless tannins, and a smooth mouthfeel.
It is a wine that has all the flavors that I want in a Pinot Noir.
It was perfect for grilled chicken with herbs.