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今日は水炊き鍋。
朝から、グツグツ、コトコト、地鶏のガラ2羽を煮込んでスープをとります。
夕方、トロリと白濁したコクのあるスープが取れました。
博多風の水炊き鍋はキャベツを入れるそうです。
きちんとスープを取った鍋は美味しいです。
前菜は今日もホタルイカ。
今日の一本。
ラ・クロワ・グラシオ ロゼ 2022 1,700円
ラングドックのローマ時代の港町、メーズ近郊にある自家葡萄園で有機栽培されたシラーとカベルネ・ソーヴィニヨンのブレンドで生まれたロゼワイン。
エンジがかった深みのあるピンク色。
熟したイチゴを思わせる果実味と酸、ふわっとした心地のよい口当たり。
良いロゼワインって、凄くおいしい。
今日の濃厚なスープの水炊き鍋には、少し繊細すぎたかな?勿体ないことをしたかも?
Feb. 17
Today, I cooked Mizutaki-Nabe.
In the morning, I simmered two chicken galas and make soup.
In the evening, I was able to get a thick soup with a lot of cloudiness.
The Hakata-style Mizutaki-Nabe is said to put cabbage in it.
The pan with the broth properly is delicious.
Today’s wine.
La Croix Gratiot Rose 2022 1700 yen
A rose wine made from a blend of Syrah and Cabernet Sauvignon organically grown in the estate vineyarda near the Roman port town of Maze in Languedoc.
It has a deep pink color with a hint of redwood.
I felt fruits and acidity reminiscent of ripe strawberries, fluffy and pleasant mouthfeel.
A good rose wine is very tasty.
Was it a little too delicate for today’s rich soup cooking pot?
Did I do something wrong with wine?