2/5
東京・町田は大雪です。
今日は休肝日。
2/6
朝、家の周りを雪かき。
水分をたっぷり含んだカキ氷ような雪。
重くて、重くて、もう大変でした。
今日はキリタンポ鍋にします。
朝から地鶏のガラ2羽分をコトコト煮込んでスープを取りました。
キリタンポ、美味しいです!
1本目 チェイス・ザ・グレープ フィールド・ブレンド 2021 2,800円
山梨県甲府市産の甲州とマスカットベーリーAに、勝沼産のシャルドネ10%をブレンド。
醸し発酵を経ているので、ほのかなピンク色。
リリース直後と比べると、果肉の厚みが増して、酸もしっかりと出てきています。
なかなか美味しいと思いました。
これはすでに完売です。
2本目 チェイス・ザ・グレープ チル・レッド 2021 3,135円
勝沼産のマスカットベーリーAに山梨・万力地区のメルローと、ごく少量の勝沼産東欧系ブドウ(サラジェンジェ)をブレンド。
亜硫酸無添加、野生酵母で発酵しています。
はじめ、還元臭がありますが、すぐに消えておだやかな果実味が姿を現しました。
優しい自然な風味。
良いのではないでしょうか?
こちらは、まだ在庫があります。
The Cellar 虎ノ門のオンラインショップで買えますよ。
Feb. 5
There was heavy snow in Machida, Tokyo.
Today is a No Wine Day.
Feb. 6
In the morning, I shoveled snow around the house.
The snow was like a sherbert with plenty of moisture.
It was heavy, heavy, and it was a very hard job.
Today I’m going to make a Kiritampo-Nabe.
In the morning, I stewed two pieces of chicken bone and took the soup.
Kiritampo, it’s delicious!
1st Chase the Grape Field Blend 2021 2,800 yen
It is made by Koshu and Muscat Bailey-A from Kofu City and 10% Chardonnay from Katsunuma.
Since it has undergone maceration-fermentation, it has a faint pink color.
Compared to immediately after release, the thickness of the pulp has increased and the acid has come out firmly.
I thought it was quite delicious.
This is already sold out.
2nd Chase the Grape Chill Red 2021 3,135 yen
Muscat Bailey A from Katsunuma is blended with Merlot from Manriki Yamanashi and a very small amount of Eastern European grapes from Katsunuma.
It is fermented by wild yeast with no sulfite additives.
At first, there was a reducing odor, but it soon disappeared and a gentle fruit flavor appeared.
It has a gentle natural flavor.
Isn’t it good?
This one is still in stock.