今日は手巻き寿司

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今日は手巻き寿司。

 

本マグロ、マグロ剥き身、真鯛、スルメイカ、サーモン、鯵タタキ、ツナマヨ、きゅうり

 

 

特別なネタは何もありませんでしたが、手巻き寿司はやっぱり美味しいです。

 

 

 

1本目 バロンドボーラン ブラン 2020  880円

ラングドック産のグルナッシュ・ブランとマルサンヌで仕込まれた白ワイン。

マルキドボーランの弟分ですが、最近このワインが好きです。

ゆったりと厚みのある果実味に、きれいな酸と心地よいミネラル感。

ほどよく熟れたラ・フランスのような愛らしいフルーツ感があふれます。

ワインの価格の高騰が続く昨今、この値段でこのクオリティは卓越。

 

 

2本目 ジューテンベルグ フェアヘッド 2018  2,150円

いま、リラックスワインの白の中で、“お山のてっぺん”は、たぶんこの南アフリカワインでしょう。

自社畑で有機栽培のルーサンヌ、シュナンブランとヴィオニを野生酵母で樽発酵。

深くしみわたる華やかな果実の風味、複雑で心地の良いミネラル感。

なんとも、美味しい。すごく段違いに美味しいです。

間違いなく特別な風格を持ったワインだと思います。

 

 

Jan. 28

Today‘s dinner was Temaki-Sushi.

 

Maguro, Sukimi, Madai, Squid, Salmon, Aji, Tuna-Mayo, Cucumber

 

There was nothing special Neta, but the Temaki-Sushi was still delicious.

 

 

1st Baron de Bolan Blanc 2020 880 yen

It is a white wine made from Grenache Blanc and Marsanne grown in Languedoc.

It is the younger brother of the Marquis de Beau Rond, and I’ve been liking this wine lately.

I felt round and thick fruits flavor with clean acidity and pleasant minerality.

It has full of lovely fruits like moderately ripe La France.

In recent years, when the price of wine continues to soar, this quality is outstanding at this price.

 

 

2nd Joostenberg Fairhead 2018  2,150 yen

Now, among the whites of Relax Wines, the “The top of the mountain” is probably this South African wine.

It is made from organically grown Roussanne, Chenin Blanc and Viognier grown in the estate vineyards, which are fermented by wild yeast in the old oak cask.

I felt deep-elegant fruit, beautiful-fine acidity and complex-comfortable minerals.

It’s delicious. It’s so much more delicious.

I think it’s definitely a wine with a special style.