今日は、居酒屋メニュー

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鏡開きの日だそうです。

引き続き、何かと多忙な一日。

 

 

今日は、居酒屋メニュー。

 

生牡蠣

 

 

酢の物

 

 

サーモン、ブロッコリー、生ハム、プチトマトのサラダ

 

 

焼き鳥

 

 

キノコと鮭のクリームパスタ

 

 

手早く料理した割には良く出来たと思います。

 

 

 

1本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ シャレロ ムスカ 2021  1,350円

スペイン・ペネデスの自家葡萄園でオーガニック栽培されたブドウで仕込んだ白ワイン。

ピュアな果実味、いきいきとした酸、心地の良いミネラル感。

透明感の強い冷涼系のワインです。

これ、ワタシのツボです。

 

 

2本目 マルキドボーラン メルロー 2022  980円

ゆったりとしたふくよかなフルーツ感いっぱいの赤ワイン。

バランスも、ばっちり。

良い赤ワインを飲んでるなあ、という満足感が湧き上がります。

このヴィンテージ、マルキドボーランの赤ワインの中で、このメルローが一番好きかも、です。

 

 

 

Jan. 11

I have been keeping busy days recently.

Today’s dinner was the Izakaya Menu.

 

Raw oysters

 

 

Vinegar things

 

 

Salmon, Broccoli, Prosciutto and Cherry Tomato Salad

 

 

Yakitori

 

 

Cream Pasta with Mushrooms and Salmon

 

 

I think it turned out well for the quick cooking.

 

 

1st Oriol Rosser Chino Chano Xarel-Lo Muscat 2021 1,350 yen

It is a white wine made from grapes grown organically in the estate vineyards in Penedes, Spain.

I felt pure fruits, lively acidity and pleasant minerality.

It is a cool wine with a strong sense of transparency.

This is my acupuncture point.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Merlot 2022  980 yen

It is a red wine full of plump fruitiness.

The balance is perfect.

It gives me a sense of satisfaction that I’m drinking good red wine.

Of all the red wines of this vintage, Marquis de Beau Rond, this Merlot may be my most favorite.