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鏡開きの日だそうです。
引き続き、何かと多忙な一日。
今日は、居酒屋メニュー。
生牡蠣
酢の物
サーモン、ブロッコリー、生ハム、プチトマトのサラダ
焼き鳥
キノコと鮭のクリームパスタ
手早く料理した割には良く出来たと思います。
1本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ シャレロ ムスカ 2021 1,350円
スペイン・ペネデスの自家葡萄園でオーガニック栽培されたブドウで仕込んだ白ワイン。
ピュアな果実味、いきいきとした酸、心地の良いミネラル感。
透明感の強い冷涼系のワインです。
これ、ワタシのツボです。
2本目 マルキドボーラン メルロー 2022 980円
ゆったりとしたふくよかなフルーツ感いっぱいの赤ワイン。
バランスも、ばっちり。
良い赤ワインを飲んでるなあ、という満足感が湧き上がります。
このヴィンテージ、マルキドボーランの赤ワインの中で、このメルローが一番好きかも、です。
Jan. 11
I have been keeping busy days recently.
Today’s dinner was the Izakaya Menu.
Raw oysters
Vinegar things
Salmon, Broccoli, Prosciutto and Cherry Tomato Salad
Yakitori
Cream Pasta with Mushrooms and Salmon
I think it turned out well for the quick cooking.
1st Oriol Rosser Chino Chano Xarel-Lo Muscat 2021 1,350 yen
It is a white wine made from grapes grown organically in the estate vineyards in Penedes, Spain.
I felt pure fruits, lively acidity and pleasant minerality.
It is a cool wine with a strong sense of transparency.
This is my acupuncture point.
2nd Marquis de Beau Rond Merlot 2022 980 yen
It is a red wine full of plump fruitiness.
The balance is perfect.
It gives me a sense of satisfaction that I’m drinking good red wine.
Of all the red wines of this vintage, Marquis de Beau Rond, this Merlot may be my most favorite.