今日はキリタンポ鍋

12/11

箱根から帰宅して、今日のお料理。

小田原で買った地魚、駿河湾でとれたアオリイカとホウボウのお刺身。

 

 

キリタンポ鍋

 

 

千葉の水郷赤鶏を煮込みました。

とても美味しい!

 

 

 

1本目 チェスコン リボッラ・ジャッラ NV  1,200円

イタリア・ヴェネトの地ブドウで仕込む白ワイン。

澄み切った銘水を飲むかのようなピュアな味わい。

今日のお刺身にぴったりでした。

 

 

2本目 一ノ蔵 大和伝 特別純米酒 限定ラベル

キリタンポには、やっぱり東北の日本酒かな、と思って飲みました。

秋田のお隣の宮城の酒ですが、やっぱりキリタンポに良く合いました。

 

 

 

Dec. 11

I came home from Hakone and cooked today.

Local fish bought in Odawara, Squid and Houbou Sashimi caught in Suruga Bay.

 

 

Kiritampo-Nabe

 

 

I stewed Chiba’s Mizugo Red Chicken.

So delicious!

 

 

1st Cescon Ribolla Gialla NV 1,200 yen

It is a white wine made from local grapes from Veneto, Italy.

It has a pure taste as if you were drinking clear water.

It was perfect for today’s sashimi.

 

 

2nd Ichinokura Yamatoden Special Junmai Sake Limited Label

I drank a sake, thinking Kiritampo was good with a sake made in Tohoku.

It’s a sake from Miyagi, next to Akita, but it went well with Kiritampo.

Very good!