10月も終わりですね

10/30

休肝日

 

 

10/31

10月も終わりですね。

今年もあと残り2ヶ月ですか、、、

 

 

今日の料理。

キハダマグロとチダイの刺身

 

 

ブロッコリー、ミニトマト、生ハムのサラダ

 

 

シーフードとキノコのドリア

 

 

ドリア美味しい!

 

 

 

 

 

 

1本目 ベルウッド ヴィンヤード  コレクション スーペリュール 甲州 2022

ベルウッド ヴィンヤードは、山形県上山市の小さなワイナリー。

オーナー醸造家の鈴木さんのこだわりが詰まったクラフト系ワインが人気を博しています。

山形県鶴岡市で収穫された北限の甲州を丁寧に醸造し、ワインの上澄みをノンフィルターでボトリングしています。

はじめ、バナナやパパイヤを思わせるトロピカルなアロマと果実味、あとから透明感の強い綺麗な酸、ミネラル感もしっかり。

甲州のワインとしては、かなりのヴォリーム感です。

うーむ、山形の甲州恐るべし、ですね。

 

 

2本目 ダイヤモンド酒造 シャンテ チャブダイ ルージュ 2021

うーむ、マスカット ベーリーA が、おいしい。

はじめ、還元臭。すぐに消えると赤い果実の風味が爆発。

ピュアでナチュラル。

ワインを飲み込んだ人ほど、たぶんこのワインの凄みがわかるでしょうね。

ケース買いをお勧めできる数少ない日本ワインの赤です。

すごい、おいしい、ありがたい。

 

 

 

Oct. 30

No Wine Day

 

 

Oct. 31

It’s the end of October.

Are there only two months left in the year、、、

 

Today’s dish.

Kuhada-Maguro and Sea Bream Sashimi

 

Broccoli, Cherry Tomatoes and Prosciutto Salad

 

Doria with Seafood and Mushrooms

 

Doria is delicious!

 

 

1st Bellwood Vineyard Collection Superiuere Koshu 2022

Bellwood Vineyard is a small winery in Kaminoyama, Yamagata Prefecture.

Mr. Suzuki, who is the owner & winemaker, produces a craft man ship wines.

This one is made from the northern limit of Koshu grapes, harvested in Tsuruoka City, Yamagata.

It is carefully macerated, and the supernatant of the wine is bottled in a non-filtered.

At first, it has a tropical aroma and fruits flavor reminiscent of bananas and papaya, and later it has a beautiful acid with a strong sense of transparency, and a strong minerality.

As a Koshu wine, it has a considerable voluminous feel.

Hmmm, Yamagata’s Koshu should be afraid, isn’t it?

 

 

2nd Diamond Sake Brewery Chante Chabudai Rouge 2021

Hmmm, Muscat Bailey A, but amazingly delicious.

First, I felt the smell of reduction.

As soon as it disappears, the flavor of the red fruit explodes.

Pure and natural.

The more people who have swallowed the wine, the more likely they will understand how amazing this wine is.

It is one of the few Japan wines that I can recommend buying by the case.

It’s amazing, it’s delicious, it’s grateful.