今夜はすき焼きです

10/23

今夜はすき焼きです。

 

 

熊本県産の黒華牛。黒毛和牛です。

熊本の牛肉といえば赤牛が有名ですが、最近は各地に新しいブランドのお肉があるようですね。

 

 

黒華牛、赤身主体の柔らかい食感で、とても美味でした。

 

 

 

1本目 チェスコン プロセッコ NV  1,650円

イタリア・ヴェネト産のプロセッコ。

欧州では、スパークリングワインの代名詞になっているほど、爆発的に売れているそうです。

日本では、まだまだ知名度が低いですね。

ワインの世界では、日本の常識は世界の非常識。

ロゼがあまり売れないのも、その一つですね。

優しい泡、ピュアな果実味、爽やかな後味。

これ、とても良いスパークリングワインです。

 

 

2本目 ルバイヤート ルージュ 2017 1,950円

山梨県勝沼町の丸藤葡萄酒の赤ワイン。

メルロー、マスカット・ベーリーAとブラッククイーンのブレンドです。

山梨の赤ワインといえば、やっぱりルバイヤートは頭一つ抜けています。

5年の熟成を経てのリリース。エレガントな赤い果実味、美しい酸、穏やかな渋みと、さらりとした心地よい口当たり。

いや、美味しい。抜群のバランス感です。

この価格、極めてコストパフォーマンスが高いと思います。

今日のすき焼きにも、ぴったりでした。

 

 

 

Oct. 23

I had a Sukiyaki dinner tonight.

 

 

I ate “Kurohana Beef” from Kumamoto Prefecture. It is Japanese black beef.

Red beef is famous for beef in Kumamoto, but recently it seems that there are new brands of meat in various places.

Kurohana beef, it was very tasty with a soft texture mainly lean meat.

 

 

1st Cescon Prosecco NV 1,650 yen

It is Prosecco from Veneto, Italy.

In Europe, it seems that it is selling explosively so much that it has become synonymous with sparkling wine.

In Japan, it is still not well known.

In the world of wine, the common sense of Japan is the insane of the world.

One of them is that rosé doesn’t sell very well.

I felt gentle babbles, pure fruits taste and refreshing aftertaste.

I am sure that this one is a very good sparkling wine.

 

 

2nd Rubaiyat Rouge 2017 1,950 yen

This red wine is made by Marufuji Winery in Katsunuma, Yamanashi Prefecture.

It is a blend of Merlot, Muscat Bailey A and Black Queen.

Speaking of red wines in Yamanashi, Rubaiart is outstanding.

It is released after 5 years of aging.

I felt elegant red fruit, beautiful acid, mild astringency and a smooth and pleasant mouthfeel.

It’s delicious. It has an outstanding sense of balance.

I think this price is extremely cost-effective.

It was perfect for today’s sukiyaki.