今夜はすき焼き

9/8

台風13号の接近に伴い、三島で鰻を食べる予定を中止して、真っ直ぐに帰宅しました。

なぜか、ワタシが箱根に来るたびに台風や大雨に遭遇することが多いです。

 

今夜はすき焼きにしました。

 

 

すき焼きは簡単に用意が出来てリッチな気分になれるので良いですね。

鹿児島産の黒毛和牛は、やっぱり美味しい。

 

 

 

 

1本目 チェスコン リボッラ・ジャッラ NV  1,150円

イタリア・ヴェネト産の白ワイン。

この日記にしばしば登場する我が家のハウスワインです。

澄んだ透明感の強い果実味、綺麗な酸と心地良いミネラル感。

このピュアな味わいが好きです。

美味しいです。

 

 

2本目 チェスコン カベルネ NV 1,150円

同じくイタリア・ヴェネト産の赤ワイン。

サスティナブル農法で栽培したカベルネ・ソーヴィニヨンとカベルネ・フランのブレンドです。

カベルネというと濃厚な赤ワインを想像する人が多いと思いますが、これはさらりとした口当たりの冷涼感あふれるクールなワイン。

果実味、酸、渋みが控えめに、かつしっかりと現れます。

とても良いワインだと思われます。

 

 

Sep. 8

With the approach of Typhoon No. 13, I canceled my plan to eat eel in Mishima and went straight home.

 

For some reason, every time I comes to Hakone, I often encounters typhoons and heavy rains.

 

I made sukiyaki tonight.

Sukiyaki is good because it is easy to prepare and makes you feel rich.

 

Wagyu beef from Kagoshima is delicious.

 

 

1st Cescon Ribolla Gialla NV  1,150 yen

It is a white wine from Veneto, Italy.

It is our house wine that often appears in this diary.

I felt clear and transparent fruit taste, beautiful acid and pleasant minerality.

I like this pure taste.

It is delicious.

 

 

2nd Cescon Cabernet NV 1,150 yen

It is a red wine, also from Veneto, Italy.

It is a blend of sustainably grown Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc.

Many people think of Cabernet as a rich red wine, but this is a cool wine with a smooth and cool mouthfeel.

I felt good fruits, acid and astringency appearing sparingly and firmly.

It seems to be a very good wine.