8/17
とにかく暑いですね。
今日は横浜の蕎麦料理店、蘇枋で夕食。
新鮮な素材で調理された前菜は、どれもとても美味しいです。
ワインはイタリア・ロンバルディアのピノ・グリージョにしました。
こちらのお蕎麦屋さんに来る理由の一つが、お店のワインリスト。
飲みたいワインがいっぱい、値段も極めてリーズナブルです。
メンチカツ、久しぶりに食べました。
鴨とネギの焼き物。お蕎麦屋さんの定番ですね。
お蕎麦は胡桃タレのせいろをいただきました。
ワインも料理もお蕎麦も大満足。
ご馳走さまでした!
Aug. 17
Anyway, it’s hot.
Today we had dinner at Suo, a fine soba restaurant in Yokohama.
Any appetizer cooked with fresh ingredients was very tasty.
The wine was Pinot Grigio from Lombardy, Italy.
One of the reasons I come to this soba restaurant is their wine list.
There are many wines I want to drink and the prices are very reasonable.
Menchi cutlet, I haven’t eaten it in a long time.
Grilled duck and green onions.
It’s a staple of soba restaurants.
The soba noodles were served with walnut sauce.
The wine, food, and soba noodles were very satisfying.
Thank you for the nice dinner!