アル・エ・ディレ

7/15

今日のお料理。

 

枝豆

 

 

銀鮭と真鯛のお刺身

 

 

具沢山サラダ

 

 

山形産黒毛和牛のステーキ

 

 

大変よく出来ました。

 

 

 

1本目 アルエデイレ ピノ・グリージョ 2019  1,650円

イタリア・ヴェネト産のピノ・グリージョ100%で仕込まれたサスティナブルワイン。

果肉の厚みがあるフルーツ感に負けないミネラル感。

爽やかな酸もあってフルボディ・スタイルの白ワインですが、全くベタつきません。

お刺身やサラダはもちろん、和牛のステーキにも良く合いました。

 

 

2本目 アルエディレ ピノ・ネーロ 2018  1,650円

ステーキなので、やっぱり赤が飲みたくなります。

ヴェネト産のピノ・ノワール100%で仕込まれたサスティナブルワイン。

弾けるような赤い果実味、綺麗な酸、まろやかな渋みと、さらりとした口当たり。

氷は入れずに、冷蔵庫で良く冷やしてから飲みました。

ステーキに実に良く合いました。

 

 

Jul. 15

Today’s dish.

 

Edamame

 

Salmon and Madai Sashimi

 

Cobb Salad

 

Wagyu Beef Steak from Yamagata

 

Very well done!

 

 

1st Al et Dile Pinot Grigio 2019  1650 yen

It is a sustainable wine made from 100% Pinot Grigio from Veneto, Italy.

The minerality is as good as the thick fruit of the pulp.

It is a full-bodied white wine, but the refreshing acid makes it not sticky at all.

It went well with sashimi and salad, as well as Wagyu beef steak.

 

 

2nd Al et Dile Pinot Nero 2018  1650 yen

Since it is a steak, I still want to drink red wine.

It is a sustainable wine made from 100% Pinot Noir from Veneto.

It has a popping red fruit flavor, beautiful acid, mellow astringency, and a smooth mouthfeel.

I didn’t add ice, but chilled it well in the refrigerator before drinking.

It went really well with the steak.