地中海風チラシ寿司

7/3

休肝日

 

7/4

今日は地中海風チラシ寿司です。

アップルヴィネガーの酢飯に、松の実とスイートバジルを加えます。

 

 

オリーブオイルとバルサミコでマリネしたお刺身をのせて、ミニトマトとクレスを散らして出来上がり。

 

 

これ、すごーく美味しいです。

 

 

 

 

1本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2021  980円

今日みたいな暑い日には、やっぱりソーヴィニョン・ブラン。

このマルキドボーランのソーヴィニョン・ブランはキレキレです。

柑橘系の果実味、鋭角な酸、研ぎ澄まされたミネラル感。

雑味の無いピュアな口当たり。

美味しいです。

 

2本目 ベル・デュ・スッド ピノ・ノワール 2021  1,078円

地中海風チラシ寿司に合わせて、地中海沿岸のラングドック産のピノ・ノワールです。

最近、これ、良く飲みますね。

美味しいピノ・ノワールだからです。

良く冷やして飲みました。

すごく美味しかったです。

 

 

 

7/3

No Wine Day

 

 

7/4

I cooked Mediterranean style Chirashi-Sushi.

 

I cooked a vinegared rice with apple vinegar, add pine nuts and sweet basil.

 

I put sashimi marinated in olive oil & balsamic and drizzled cherry tomatoes and cress.

 

This is amazingly delicious!

 

 

1st Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2021  980 yen

On a hot day like today, it’s Sauvignon Blanc.

This Marquis de Beau Rond ‘s Sauvignon Blanc is snappy.

I felt citrus fruit, sharp-edged acidity and sharpened minerality.

I also felt pure mouthfeel without any unpleasant taste.

It is so delicious.

 

 

2nd Belles du Sud Pinot Noir 2021  1,078 yen

I chose this is Pinot Noir from Languedoc on the Mediterranean coast to accompany the Mediterranean Chirashi-Sushi.

I’ve been drinking this a lot lately.

Because it’s a delicious Pinot Noir.

I drank it well chilled.

It was very delicious.