居酒屋メニュー

6/14

本日のお料理。

谷中生姜      

 

 

枝豆

 

 

小松菜のおひたし

 

 

メバチ、真鯛、銀鮭のお刺身

 

 

豆腐サラダ

 

 

やきとり

 

 

 

いわゆる居酒屋メニューでした。

やきとり美味しい!

 

 

 

1本目 マルキドボーラン シャルドネ 2021 980円

居酒屋メニューには、このマルキドボーランのシャルドネが本当によくあいます。

ピュアで、フレッシュで、澄んだ味わい。

ああ、ワインって美味しいなあ、と素直に思えるのが素晴らしい、と、思いました。

 

 

2本目 マルキドボーラン カベルネ・ソーヴィニヨン 2021 980円

赤はマルキのカベルネです。

これも普段の食事に本当によく合うワインです。

渋み、果実味、酸、後味の全てが、とても良い調和をみせてくれます。

これ、やっぱり美味しいです。

 

 

 

Jun. 14

My cooking today.

 

Young Gingers

 

Edamame

 

Ohitashi

 

Sashimi

 

Tofu Salad

 

Yakitori

 

I call them “Izakaya Menu”.

 

 

1st Marquis de Beau Rond Chardonnay 2021 980 yen

This Chardonnay is very good for “Izakaya Menu”.

I felt pure fruits, fresh acidity and fine minerals.

When I taste this one, I always think that wine is very nice.

I was very happy.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Cabernet Sauvignon 2021 980 yen

This Cabernet Sauvignon is very good for casual home cooking, too.

This one showed a very nice harmony with fruits, acidity, tannin and minerals.

 Mouthfeel was very nice!

I like Marquis de Beau Rond very much!