地中海風チラシ寿司と地中海のワイン

5/27

今夜は地中海風チラシ寿司を作ります。

これからの季節のワタシの定番。

酢飯はリンゴ酢、ワインビネガー、バジル、松の実を合わせます。

 

 

キハダ、真鯛、サーモン、ホタテ稚貝、トマト、クレスをオリーブオイル、バルサミコ、レモン汁でマリネ。

 

 

 

 

これ、デラうまですよー。

 

 

 

1本目 ノストラーダ マカベオ ムスカ 2021  950円

スペイン内陸部のカスティーリャ産のマカベオとマスカットで造る白ワイン。

マスカット由来の甘いアロマ、しっかりとした果実味と、ハツラツとした酸。

僅かに渋茶を思わせる苦味がアクセント。

ピュアでとても口あたりの良い味わいです。

 

 

2本目 ノストラーダ テンプラニーリョ 2021 950円

赤は、スペイン地中海沿岸のタラゴナ産のテンプラニーリョ 。

素直な果実味がいっぱいのピュアな味わい。

雑味の一切ない味わいは、オリーブオイルたっぷりのシーフードにとてもよく合います。

地中海風チラシ寿司と地中海のワイン。

なるほどですねー♫

 

 

May 27

I cooked a Chirashi-Sushi a la Mediterranean

 

It is my special cook in summer.

 

 

Very good!

 

 

1st Nostrada Macabeo Muscat 2021  950 yen

It is made from Macabeo and Muscat grown in Castilla Spain.

I felt sweet aroma, fine fruits and nice acidity.

A slight bitter taste gives wine a good accent.

I like this pure and easy style very much.

 

 

2nd Nostrada Tempranillo 2021  950 yen

It is made from 100% Tempranillo grown in Tarragona Spain.

Tarragona is a very old port of Roman date.

I felt pure fruits, nice acidity and comfortable mouthfeel.

This red wine is very good for Chirshi-Sushi used a lot of olive oil.  

Mediterranean wine and sushi made a very good marriage!