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今夜は地中海風チラシ寿司を作ります。
これからの季節のワタシの定番。
酢飯はリンゴ酢、ワインビネガー、バジル、松の実を合わせます。
キハダ、真鯛、サーモン、ホタテ稚貝、トマト、クレスをオリーブオイル、バルサミコ、レモン汁でマリネ。
これ、デラうまですよー。
1本目 ノストラーダ マカベオ ムスカ 2021 950円
スペイン内陸部のカスティーリャ産のマカベオとマスカットで造る白ワイン。
マスカット由来の甘いアロマ、しっかりとした果実味と、ハツラツとした酸。
僅かに渋茶を思わせる苦味がアクセント。
ピュアでとても口あたりの良い味わいです。
2本目 ノストラーダ テンプラニーリョ 2021 950円
赤は、スペイン地中海沿岸のタラゴナ産のテンプラニーリョ 。
素直な果実味がいっぱいのピュアな味わい。
雑味の一切ない味わいは、オリーブオイルたっぷりのシーフードにとてもよく合います。
地中海風チラシ寿司と地中海のワイン。
なるほどですねー♫
May 27
I cooked a Chirashi-Sushi a la Mediterranean
It is my special cook in summer.
Very good!
1st Nostrada Macabeo Muscat 2021 950 yen
It is made from Macabeo and Muscat grown in Castilla Spain.
I felt sweet aroma, fine fruits and nice acidity.
A slight bitter taste gives wine a good accent.
I like this pure and easy style very much.
2nd Nostrada Tempranillo 2021 950 yen
It is made from 100% Tempranillo grown in Tarragona Spain.
Tarragona is a very old port of Roman date.
I felt pure fruits, nice acidity and comfortable mouthfeel.
This red wine is very good for Chirshi-Sushi used a lot of olive oil.
Mediterranean wine and sushi made a very good marriage!