今日は手巻き寿司です

5/6

今日は手巻き寿司です。

 

三重産石鯛、三重産ブリ、愛媛産カツオ、宮崎産キハダ、兵庫産甘エビ、富山産ホタテイカ、富山産スルメイカ、ツナマヨ、カッパ

 

 

ネタは全て天然物、美味しい!

 

 

1本目 小布施ワイナリー ソガ ペールエフィス シャルドネ レゼルブ プリヴェ 2020

高山村のドメイヌ・カクトーで収穫したシャルドネを樽発酵。

初め、樽のニュアンスが強めに出ましたが、やがて圧倒的に果実味が勝りました。

しっかりとしたミネラル感、これも圧倒的なミネラル感。

卓越したシャルドネのニュアンス。

もちろん、今飲んで凄く美味しいのですが、長期の熟成を試してみたい。

もう一本、どこかで売ってないかな?

手巻き寿司に小布施のシャルドネ、ああ、贅沢。

 

 

2本目 チェスコン カベルネ NV  1,150円

2本目も何か日本ワインと思ったのですが、適当なワインが手元にありません。

で、日本っぽいワインが無いかな?と、探して、このヴェネトのカベルネにしました。

うん、このサラリと軽めの口あたりは、日本っぽいです。

アロマとフレーバーは、まさにカベルネの特徴が、しっかり。

チリのカベルネとは真逆のライトでサラサラ系の赤ワイン。

手巻き寿司に良く合いました。

 

 

May 6

I cooked dinner, Temaki-Sushi.

 

All of the fishes were wild ones.

Delicious!

 

1st Obuse Winery Sogga Pere et Fils Chardonnay Reserve Privee 2020

Obuse is one of my most favorite wineries in Japan.

This white wine is made from 100% Chardonnay grown in Takayama Nagano.

All of the grapes were fermented and matured in the cask.

I felt big fruits, pure acidity and solid minerals.

I was sure that it is as great wine.

It is tasty by drinking now but I want to keep it for a long time.

I want to see the matured this one.

Where can I get this one again?

 

 

2nd Cescon Cabernet del Veneto NV 1150 yen

I was going to choose some Japan red wine at first.

But I couldn’t find a suitable one in my cellar.

Then I tried to choose some red wine similar Japan Wine style.

I chose this Veneto Cabernet.

I felt fresh fruits, light tannin, elegant acidity and easy mouthfeel.

Yes, this one has some Japanese red wine touch.

It was very good for Temaki-Sushi today.