バレンタインデーといえば寿司

2/13

休肝日

 

 

2/14

バレンタインデーですね。

バレンタインデーといえば、やはり寿司。

で、新百合ヶ丘のお寿司さん「さとう」で夕食。

 

 

 

最近、月に2回はここでお寿司をいただく事にしています。

 

 

 

お刺身盛り、最高。

 

 

真鯛の煮付けも、なんでこんなに美味しいの?

 

 

さて、バレンタインデーといえば日本ワイン。

今日は小布施で攻めました。

クロドカクトー・シャルドネ 2021の研ぎ澄まされた果実味とミネラル感。

チャブ台ワイン2021の爽やかな酸とゆったりとした果実の風味。、

どちらも、さとうのお寿司とピッタリハマりました。

 

 

それにしても1000円台、2000円代のワインにもディアム10のコルクを使っているのは、小布施ワインだけかな?

 

 

今日の一番の驚きは、イワシの握り。

 

 

人生で一番美味しいイワシを食べましたよ。

 

 

最近、いろいろあって大変なんですが、今夜は最高のバレンタインデーになりました。

ありがとうございます!

 

 

 

Feb. 13

No Wine Day

 

 

Feb. 14

I went to Shin-Yurigaoka and had a very nice sushi dinner at Sato.

 

 

Recently, I love this sushi bar very much.

 

 

The sashimi is outstanding.

It is far different from any others.

 

 

The other dishes were outstanding, too.

 

 

I brought two bottles of wine as usual.

I chose Obuse Wine today.

The white wine was Clos de Kakuto Chardonnay.

It has very pure fruits and clean-comfortable minerals.

The red wine was Cepage Hybrid Rouge Vin de Table.

It was a really beautiful and charming red wine.

 

 

Both wines showed a perfect marriage with Sato’s sushi.

 

 

It was a wonderful Valentine’s Day today!