2/4
上京中の息子と、庭のカベルネの枝を剪定。
昨年は病気にやられまくったので、樹齢12年くねくねと育った主幹をバッサリ切ることにしました。
背丈ほど伸びた樹を9割ほど切り落としたら、ボルドーの樹みたくなりましたよ。
さて、今年はどうなるものでしょうか?
今日は手巻き寿司。
江ノ島にあがった立派な黒鯛をゲット。
上手に捌けましたよ。
鮮度が違います。
黒鯛、本マグロ、剝き身、スルメイカ、甘エビ、真鯵、サーモン、ホタテ、生牡蠣、ツナマヨ
手巻寿司は最高です。
ワインは、ワタシがセブン&アイグループと開発輸入をしたベルデュスッド(980円)。
ラングドック産のシャルドネとピノ・ノワールです。
澄んだ雑味の無いピュアな味わいは、手巻き寿司にもぴったりでした。
イトーヨーカドー、ヨークマート、ヨークフーズ、ヨークベニマルのお酒売り場でお買い求めいただけます。
これ、絶対におすすめです。
Feb. 4
I pruned the vine of Cabernet Sauvignon in my garden with my son.
The vine has complicatedly grown in these 12 years.
We cut almost 90% stems.
After we cut the vine, it looked very simple.
Then I cooked dinner, Temaki-Sushi.
I got a very fresh Kurodai caught in the local bay.
Excellent!!
I tasted the two bottles of Bells du Sud, which is PB wine of Seven & I Group I produced and imported.
They are made from 100% Chardonnay and 100% Pinot Noir grown In Languedoc.
Both of them were very pure and clean and very good for Temaki-Sushi!