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今夜は水炊き鍋です。
朝からコトコト6時間、鶏ガラと手羽元を煮込んでスープを取りました。
今シーズンはここまでお手軽なキムチ鍋ばかりでしたが、丁寧にとったスープはまた格別でした。
1本目 トゥルクハイム ピノ・ノワールT マグナムボトル 2016
無性に良いピノ・ノワールが飲みたくなって抜きました。
トゥルクハイムの赤のトップキュヴェのマグナムボトル。
リースリングのグランクリュの畑を改植して、ピノ・ノワールを造っています。
で、これは見事なピノ・ノワール。
強めの凝縮感のあるアロマ、ゆったりとしたベリー系の果実味、伸びる美しい酸、上品な舌触り。
深く滋味あふれる味わい。果実味の密度が極めて高く、それでいてサラリとした冷涼感。
素晴らしいです。daimajoさまと二人で、するりと飲んじゃいました。
それにしても、ノッポなボトルですねえ。
Jan. 15
I cooked dinner, Mizutaki-Nabe.
I took a soup from the morning.
After six hours boiling, I got a very nice soup.
Delicious!
1st Turckheim Pinot Noir T Magnum 2016
Because I wanted to taste some excellent Pinot Noir, I chose this one.
It is the red top cuvee of the winery.
It is made from 100% Pinot Noir grown in the estate vineyard in Alsace.
It was a truly excellent Pinot Noir.
I felt strong aroma, complex red berries, beautiful acidity and seamless tannin.
The taste and flavor were very concentrated.
Also, the mouthfeel was cool and elegant.
It was a really excellent Pinot Noir.
I enjoyed this one very much.
Anyway, the bottle is the tallest I have ever tasted.