ワインは北海道・三笠の山崎ワイナリー

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休肝日

 

 

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今夜は、新百合ヶ丘 “さとう” でお寿司です。

 

 

いまワタシ的には、最高のお刺身とお寿司を新年早々から堪能しました。

 

 

 

 

ワインは北海道・三笠の山崎ワイナリー。

ソーヴィニヨン・ブラン フォレスト2018 は、素晴らしいソーヴィニヨン。

発売当初の鋭角な酸が隠れて、驚くほどの甘みを感じます。

ボルドーの偉大な白を彷彿させます。

豊かなボディとあふれるほどのミネラル感もあり、本当に美味しいです。

 

 

ピノ・ノワール ブルーラベル2019は、滋味あふれる優しいピノ・ノワール。

ワイン会に持ち込んでメンバーを驚かすようなタイプではありませんが、しみじみと本当に美味しい。

サラリとした冷涼感、押しつけがましさの無いエレガントなベリーの風味とキレイな酸。

さとうさんのお寿司にピタッとはまりました。

 

 

ああ、贅沢、贅沢。。。

ごちそうさまでした!

 

 

Dec. 4

No Wine Day

 

 

Dec. 5

I went to Shin-Yurigaoka and had a very nice sushi dinner at Sato, my most favorite sushi restaurant recently.

 

I deeply enjoyed New Year sushi-dinner with Hokkaido Wine.

 

1st Yamazaki Winery Sauvignon Blanc Forest 2018 

It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in the estate vineyard in Mikasa Hokkaido.

I felt very rich- sweet fruits flavor, beautiful acidity and outstandingly nice minerals.

What a nice white wine is this!!

 

 

2nd Yamazaki Winery Pinot Noir Blue Label 2019

It is made from 100% Pinot Noir grown in the estate vineyard in Mikasa Hokkaido.

The style is not heavy, not dark, not concentrated.

However, I felt really elegant red berries, charming acidity and comfortable minerals.

I felt a very cool climate with this one.

I love such kind of Pinot Noir very much.

It was very good for the sushi-dinner today.