12/5
休肝日
12/6
友人の訪問があり、近所の武相荘を散策。
紅葉は終わってるかな?と、思いきや、真っ赤に色付いていました。
紅葉の絨毯です。
綺麗です。
ランチは、武相荘名物のチキンカレー。
白洲次郎さんの大好物だったそうです。
これ、優しく滋味あふれる味わい。
一度食べたなら、また食べたくなるカレーです。
心の洗濯をした気分です。
夜は、我が家でいう居酒屋メニュー。
あと、焼き鳥も食べました。
1本目 チェスコン リボッラ・ジャッラ NV 1,150円
イタリア・ヴェネト産の白ワイン。
我が家の定番ワインの一つです。
澄んだ果実味、綺麗な酸、程よいミネラル感。
ピュアでナチュラル。典型的なリラックスワインのスタイルです。
これ、大好きです。
2本目 チェスコン カベルネ NV 1,150円
赤はヴェネト産のカベルネ・ソーヴィニヨン50%とカベルネ・フラン50%のブレンドです。
これは、ライトタイプのサラリとした赤ワイン。
飲み口は軽いのですが、カベルネの豊かなアロマとフレイバーを感じます。
これも、ワタシは大好きです。
Dec. 5
No Wine Day
Dec. 6
I received my friends at home.
Then I went to Buaiso Museum near my home.
We saw very beautiful late autumn leaves.
We had a nice curry lunch at the museum restaurant.
It was a very nice visit.
Then I had a “Izakaya Menu” dinner.
They were casual Japanese dishes.
Very nice!
1st Cescon Ribolla Gialla NV 1150 yen
It is made from 100% Ribolla Gialla grown in Veneto by sustainable method.
It is one of my most favorite table wines at my home.
I felt clean fruits, nice citrus and good minerals.
It is a typical style of Relax Wine.
2nd Cescon Cabernet NV 1150 yen
It is made from 50% Cabernet Sauvignon and 50% Cabernet Franc grown in Veneto by sustainable method.
It is a light style red wine.
Even though the mouthfeel was light, I felt typical style of Cabernet aroma and flavor.
Tasty!
I like this one very much, too.