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川崎の蔵邸ワイナリーの岡上ヌーヴォー解禁イベントに参加しました。
蔵邸ワイナリーがは、我が家から徒歩15分にあるワイナリー。
もちろん家から一番近く、おそらく日本で一番小さなワイナリーです。
ワタシは、このワイナリーの自称”勝手サポーター”。
今年は、シャルドネとピノ・ノワールの収穫を手伝いました。
ヌーヴォーは、蔵邸ワイナリーが自家圃場で栽培する5種のブドウ品種の混醸。ピノ・ノワール、シャルドネ、カベルネ・ソーヴィニヨン、メルロー 、ビジュ・ノワールです。
MC法によるノーハンドに近い自然な醸造。
ブドウの素直な美味しさが、口いっぱいにひろがります。
出来立てのワインをワイナリーで味わうのは格別ですね。
敷地内には、ユニークなブースの出店もあります。
ワインの縛り粕を利用した天然酵母のパン、川崎の柿のジャム、ワインのオリから作ったピアスとイヤリング、などなど。
会場は予想を上回る大勢の参加者で大賑わい。
一時は、グラス販売のヌーヴォーに長蛇の列が出来ました。
メインイベントは、蔵邸のオーナー山田さん、明治大学農学部の岩崎教授、ワインプロフェッショナルの松尾さんによる青空シンポジウム。
都市農業をテーマに熱いトークが繰り広げられました。
近隣の和光大学、明治大学の学生さん達がスタッフとして多数参加。イベントを盛り上げてくれました。
収穫をご一緒した方々との再会もあり、とても楽しく有意義な1日になりました。
オーナーの山田さんと、記念撮影。
皆さん、ありがとうございました!!
Nov. 3
I participated in the wine event of Okagami Nouveau at Kuratei Winery in Kawasaki.
Kuratei Winery is a very small winery located near my home, only 15 minutes from my home on foot.
I am a supporter of the winery.
I helped the harvest of the winery in this year.
The nouveau is made from Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot and Bijou Noir grown in the estate vineyard in Okagami.
The nouveau was fermented by MC method without additives.
I felt natural fruits goodness a lot.
So tasty!
It is a special occasion that you taste the freshly produced wine at the winery.
There were event booths which sold bread, jam, foods.
I bought an accessory made from the lie of wine.
We received a lot of guests.
At one time, there was a long queue at the wine bar.
The main event was talk session by Mr. Yamada who is the owner of the winery, Professor Iwasaki from Meiji University agricultural department and Ms. Matsuo who is a wine professional.
The theme was City Agriculture.
It was a very interesting talk show.
We had many stuff of college students from Wako University and Meiji University near the winery.
The event got a big success with very good wether.
I enjoyed the event very much.
I took a photo with Mr. Yamada.
Thank you very much!