湘南ディナー、クセになりそう

10/23

天気の良さに誘われた本日も、午後から湘南・鎌倉に出かけました。

 

 

まずは、マイ・フェーヴァリットな長谷寺にお参り。

 

 

 

夕暮れの由比ガ浜を散策。

夕焼けがきれいです。

 

 

お目当てのディナーは、由比ガ浜・国道134号沿いのレストラン “COCOMO” を予約しました。

 

 

ネット検索で探して、良さそうだな、と見つけたレストランです。

 

 

こちら、大当たりでした。

 

 

オーシャンビューの望むお洒落な店内。

新鮮な地元の野菜や魚介類をつかったお料理が、ものすごく美味しいです。

 

 

生牡蠣は看板メニューらしい。

 

 

シーフードのマリネ

 

 

ズッキーニのフリット

 

 

ムール貝

 

 

生ウニのスパゲティ

 

 

地元産しらすのピッツァ

 

ワインはオーストラリア産を選びました。

サウス・オーストラリアのシャルドネ&ピノ・ノワールのスパークリングワイン

 

 

ヴィクトリア州キング・ヴァレーのピノ・グリージョ

 

 

どちらも期待していた以上の美味しさでした。

 

 

由比ガ浜から眺める逗子・葉山の夜景も見事でした。

ふらっと出かける湘南ディナー、クセになりそう、最高です。

 

 

Oct. 23

Because of the very fine weather, I went to Shonan Beach Resort.

 

At first, I went to Hase Temple, my favorite temple in Kamakura.

 

Then I move to Yuigahama Beach and had a walk.

 

Then I visited to COCOMO, a local food restaurant in Yuigahama.

 

I found this restaurant by the internet search.

 

I got a big success. It was very nice restaurant.

 

They serve outstandingly fine dishes cooked by local fresh vegetables and seafoods.

 

I enjoyed every cuisines very, very much.

 

 

I chose a bottle of fine Australia sparkling wine and Pinot Grigio.

 

Both of the bottles were very delicious, too.

 

I enjoyed the diner very much.

I love Shonan dinner!