10/21
休肝日
10/22
お料理当番。
真鯛のカルパッチョ
グリーンサラダ
熊本どんぐり豚ヒレ肉と早生ふじりんごのソテー
どんぐり豚、早生ふじは初めて料理しました。
とても美味しかったです。
1本目 熊本ワイン 菊鹿 カベルネ・クレーレ 2018 3,272円
2本目 神戸レゼルバ カベルネ・ソーヴィニヨン クレレ 2021 3,200円
今日は、日本ワインのカベルネ・ソーヴィニヨンのロゼの飲み比べ。
以前ワイナリーで購入した熊本ワインと、先週リラックスワインからリリースされた神戸レゼルバです。
どちらも、紛れもないカベルネ・ソーヴィニヨンのアロマとフレーバー。
樽熟成と瓶熟成を経た4年熟成の熊本ワインは、落ち着いた穏やかな果実味とドライな口当たり。
対する神戸レゼルバは、ステンレスタンクの1年熟成、フレッシュな果実味と穏やかなでも存在感のある酸とほのかな渋み。
日本の気候では、なかなか色が付きにくいカベルネ・ソーヴィニヨンでも、クレレというスタイルでのポテンシャルは充分。
どちらも、とても美味しかったです。
ひいき目が入るかもしれませんが、個人的にはフレッシュな神戸レゼルバが好きでした。
Oct. 21
No Wine Day
Oct. 22
I cooked dinner.
Madai Carpaccio
Green Salad
Pork & Apple Saute
Very good!
1st Kumamoto Wine Kikka Cabernet Sauvignon Clairet 2018 3273 yen
2nd Kobe Reserva Cabernet Sauvignon Clairet 2021 3200 yen
I tried a comparative tasting with the two Cabernet Sauvignon Clairet made in Kumamoto and Kobe in Japan.
Both of the wines have a real character of aroma and flavor of Cabernet Sauvignon.
Because Kumamoto is four year matured, I felt a soft fruits touch and dry taste.
As Kobe is a young vintage, I felt very fresh fruits, nice acidity, slight tannin and comfortable mlouthfeel.
Both of the wines were very nice.
They showed a good potential of Cabernet Sauvignon Clairet, I think.
Personally, I like a fresh Kobe Clairet.