9/8
朝、ホテルをチェックアウト後、箱根強羅公園を散策。
園内の白雲洞茶苑でお茶を点てて頂きました。
結構なお点前でございました。
お茶って美味しいですね。
お饅頭も美味しかったです。
帰宅途中、小田原のスーパーマーケットで駿河湾の地魚をゲット。
家に帰ってお料理当番。
アカゼムロアジ、真鯵、ワカシ、生シラス。
お刺身はみな駿河湾の朝獲れ。
鮮度が全然違いました。デラウマです。
メインは、マイブームな鰻炊き込みご飯。
これもデラウマ。
大変よく出来ました。
1本目 原茂ワイン ハラモ甲州シュール・リー 2020 1,980円
勝沼を代表する家族経営のワイナリー、原茂ワインが造るフラッグシップ。
勝沼産甲州100%をシュール・リー製法で醸造しています。
澄んだ果実味、きれいな酸、キレのあるミネラル感。
紛れもないトップクラスの甲州ワインの味わいが、ここにあります。
アルコール度数11.5%でこの豊かなボディ。いや、素晴らしいです。
2本目 アンコーラ ピノ・グリージョ ロゼ 2020 1,000円
2本目はイタリア・ロンバルディア産のロゼにしました。
これ、なんでこんなに美味しいんでしょう?
早づみのイチゴや新鮮なラズベリーを思わせるしかりとした果実の酸。
豊かなフルーツと切れ味も抜群。
どこまでも、ピュアでエレガントでチャーミング。
いや、おいしいです。
Sep. 8
After the checkout of the hotel, I went to Hakone Gora Park.
I had an experience tea ceremony at the traditional tea room of the park.
It was so nice!
On the way to home, I got very fresh local fishes at a supermarket in Odawara.
After I came home, I cooked dinner.
Sashimi
Unagi Steamed Rice
Very good!
1st Haramo Koshu Sur Lie 2020 190 yen
Haramo Wine is a small-traditional-family winery in Katsunuma Yamanashi.
It is made from 100% Koshu grown in Katsunuma.
I felt very pure fruits, beautiful acidity and very fine minerals.
I was sure again this one is the top class Koshu Wine in Japan.
The quality is outstanding, I think.
2nd Ancora Pinot Grigio Rose 2020 1000 yen
It is made from 90% Pinot Grigio and 10% Pinot Noir grown in Lombardia Italy.
Why this rose is such tasty?
I felt the fresh red fruits, pure acidity and comfortable minerals.
It was really pure, elegant and charming.
I love this rose wine!