8/28
日中、庭の草むしり2時間。
ヘロヘロ・・・
夕食は我が家でいうところの居酒屋メニュー。
今日も枝豆
酢の物
お刺身
ゴーヤチャンプル
焼き鳥
daimajoさまと一緒に作りました。
で、今日は日本酒でスタート。
この日記はワイン日記なので、ワイン以外のお酒はあまりアップしていませんが、実は日本酒とノンアルビールをよく飲んでいます。
この喜久酔・特別純米、すごく美味しいです。
静岡・藤枝市の青島酒造のお酒です。
あるご縁があって静岡の長島酒店さんから頂戴しました。
とてもピュアで綺麗なお酒です。ほのかな吟醸香がアクセント。
ワタシは吟醸香の強い日本酒は苦手なんですが、こういう自然な香りは良いですね。
澄み切った味わい、クセになりそうです。
長島さん、ありがとうございます!!
ワインは、アルベルトのピノネーロ。
これは我が家の定番。日本酒のあとでも、しっかりと美味しかったです。
Aug. 28
I weeded my garden afternoon for two hours.
I was very tired.
Then I cooked a casual dinner with daimajo-sama.
Edamame
Vinegared Vegetables
Sashimi
Goya Chample
Yakitori
Very nice.
I tasted a bottle of sake at first.
Actually, I often taste sake but I didn’t update them on the blog.
Today’s sake, Kikuyoi Tokubetu Junmai, was very special.
It is made by a small family brewery in Shizuoka.
The style is very pure and natural.
I like this style of sake very much!
Then I tasted “al & dille Pinot Nero 2018”, which is one of my most favorite red wine.
Even though I tasted this one after fine sake, it was very tasty, too.