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今夜の食事も「うなぎ炊き込みご飯」にしました。
これ、病みつきです。
1本目 キザンワイン 白 2021 1,925円 (ネット店価格)
山梨・塩山のキザンワインは、2021年ヴィンテージからパッケージが変更になりました。
今までのイメージを踏襲しながら、スタイリッシュな感じですね。
甲州の良さを見事に具現したクオリティーは変わらずお見事。
研ぎ澄まされた果実味、きれいな酸と抜群のミネラル感。
間違いなくトップクラスの甲州です。
で、この価格はまだまだ、とてもお買い得ですね。
2本目 キザンワイン 赤 2021 1,925円(ネット店価格)
赤は、やはりブラッククイーン100%。
キザンの赤は、年々洗練されています。
過去にあった荒々しさが影を潜め、上品な赤い果実味が前面に押し出されています。
還元香、強い酸や、刺激的なニュアンスは、もうありません。
北イタリアの上質でエレガントなバルベーラとかに似てるかな。
いや、美味しい。とても良いワインです。
Aug. 8
I cooked “Unagi-Takikomi-Gohan” for the dinner tonight, as well.
I got hooked on it!
1st Kizan Wine White 2021 1925 yen
It is made from 100% Koshu grown in Enzan Yamanashi.
The label has changed from this new vintage.
I like the new one.
It is the typical style of very fine Koshu wine.
I like the pure fruits, elegant citrus and sharp minerals.
The taste is truly nice.
I am sure again it is one of the top Koshu wines in Japan.
The price is very reasonable, too.
2nd Kizan Wine Red 2021 1925 yen
It is made from 100% Black Queen grown in Enzan Yamanashi, too.
This one is getting better and better year-by-year.
The taste has become more elegant year after year.
I didn’t feel any wild nuances before this one had.
I like the beautiful fruits, charming red acidity, silky tannin and comfortable mouthfeel.
I think this style is similar to some very fine north Italy Barbera.
It is a very fine Japan red wine.