六日ぶりの家飲みワイン

6/17

休肝日

 

 

6/18

お料理当番。

家の近くのオダキューOXで、大きめのチダイをゲット。

 

 

皮と中骨は塩焼きに。

 

 

身はカツオのタタキとカルパッチョにしました。

 

 

とても美味しいです。

 

グリーンサラダ

 

 

メインは真鯛のポワレ、グラタン添え

 

 

真鯛もオダキューOXで買った天然の大きな切り身。

かなり美味しかったです。

 

 

 

1本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2020  930円

出張や会食、休肝日が重なって、家でワインを飲むのは日曜日以来の六日ぶり。

ここは基本に返ってマルキドボーランです。

果実味、酸とミネラル感、申し分なし。

雑味のないピュアな味わい、助かります。

やっぱ、マルキのソーヴィニヨンは美味しいですね。

 

 

2本目 マルキドボーラン カベルネ・ソーヴィニョン 2019  930円

赤は、マルキのカベルネです。

果実味、酸ときれいな渋み、申し分ありません。

しっかりとしたボディを持ちながら、口当たりはサラサラとエレガント。

いつ飲んでも、何度飲んでも満足度が高いです。

マルキドボーランは、本当にお値段以上ですね。

 

 

Jun. 17

No Wine Day

 

 

Jun. 18

I cooked dinner.

 

I got a very fresh Chidai.

 

Then I grilled the skin and bone.

 

I cooked the white meet to a carpaccio with bonito.

 

Very good!

 

Green Salad

 

Madai Poêlé with Gratin

 

Every dish was great!

 

 

1st Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2020  930 yen

I tasted wine at home for the first time in six days because I had a business trip, business dinner and no wine days.

Then I chose my basic wine, Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc.

I felt nice fruits, good citrus and fine minerals.

The taste was very pure and natural.

I didn’t feel any off-flavor.

It is a really good wine.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Cabernet Sauvignon 2019  930 yen

The red is Marquis de Beau Rond Cabernet Sauvignon.

I felt charming fruits, nice acidity and silky tannin.

It has a pronounced body but the taste is very elegant.

It is always tasty.

I am proud that I am the importer of Marquis de Beau Rond.