焼肉にあうワイン

4/21

今日は焼肉です。

赤ワインベースの自家製のタレも、進化しています。

 

 

タケノコを焼いてみたら(daimajoさまが下拵え)すごく美味しかったです。

 

 

 

 

1本目 ラクロワ・グラシオ ピクプール・ド・ピネ 2018  1,700円

人気のラングドック産白ワイン。

現行ヴィンテージは2019年ですが、2018年がセラーにもう一本残っていました。

ほどよい熟成感から、豊かなボディを感じます。

ピュアでナチュラル、ヴォリュームのある果実味は焼肉にも良く合います。

良いワインです。

 

 

2本目 エステザルグ オーガニック コート・デュ・ローヌ ルージュ 2019  1,350円

焼肉だから、しっかりとした赤と思ってエステザルグにしました。

濃い目の赤ですが、そこはエステザルグの“ビオワイン”。

亜硫酸無添加と野生酵母発酵によるワインの優しさがあり、すすすーと飲めてしまいます。

アルコール度数15%とは思えない口当たりの柔らかさ。

でも、やっぱりいつもより早く酔いますね。

最近飲むワインは、アルコール度数12%くらいが主流なので。あらら。。

 

 

Apr. 21

I cooked dinner, Yakiniku BBQ.

 

Takenoko (Baby Bamboo) was so nice!

 

 

1st La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2018  1700 yen

It is a popular Languedoc white wine.

We sell a vintage of 2019 now but I kept a bottle of 2018 in my celllar.

I felt rich fruits and a good matured nuance.

Because of big volume fruits, it was very good for the Yakiniku BBQ.

I am sure again that it is a very good wine.

 

 

2nd Estezargues Organic Cotes du Rhone Rouge 2019  1350 yen

I would like to taste some full-bodied red wine to match Yakinuku BBQ.

Then I chose this Cotes du Rhone.

Even though a dense wine, I felt very elegant taste because of “BIO”, which was fermented by the wild yeast without sulfur.

The taste was very natural and easy even though the high alcohol degree, 15%.

But the wine was in my body and head earlier than usual.

Ooh-la-la….