4/21
今日は焼肉です。
赤ワインベースの自家製のタレも、進化しています。
タケノコを焼いてみたら(daimajoさまが下拵え)すごく美味しかったです。
1本目 ラクロワ・グラシオ ピクプール・ド・ピネ 2018 1,700円
人気のラングドック産白ワイン。
現行ヴィンテージは2019年ですが、2018年がセラーにもう一本残っていました。
ほどよい熟成感から、豊かなボディを感じます。
ピュアでナチュラル、ヴォリュームのある果実味は焼肉にも良く合います。
良いワインです。
2本目 エステザルグ オーガニック コート・デュ・ローヌ ルージュ 2019 1,350円
焼肉だから、しっかりとした赤と思ってエステザルグにしました。
濃い目の赤ですが、そこはエステザルグの“ビオワイン”。
亜硫酸無添加と野生酵母発酵によるワインの優しさがあり、すすすーと飲めてしまいます。
アルコール度数15%とは思えない口当たりの柔らかさ。
でも、やっぱりいつもより早く酔いますね。
最近飲むワインは、アルコール度数12%くらいが主流なので。あらら。。
Apr. 21
I cooked dinner, Yakiniku BBQ.
Takenoko (Baby Bamboo) was so nice!
1st La Croix Gratiot Picpoul de Pinet 2018 1700 yen
It is a popular Languedoc white wine.
We sell a vintage of 2019 now but I kept a bottle of 2018 in my celllar.
I felt rich fruits and a good matured nuance.
Because of big volume fruits, it was very good for the Yakiniku BBQ.
I am sure again that it is a very good wine.
2nd Estezargues Organic Cotes du Rhone Rouge 2019 1350 yen
I would like to taste some full-bodied red wine to match Yakinuku BBQ.
Then I chose this Cotes du Rhone.
Even though a dense wine, I felt very elegant taste because of “BIO”, which was fermented by the wild yeast without sulfur.
The taste was very natural and easy even though the high alcohol degree, 15%.
But the wine was in my body and head earlier than usual.
Ooh-la-la….