4/19
休肝日
4/20
桜の花は散りましたが、家の周りではツツジやチューリップが、これでもかっ! と、ばかリに咲き誇ります。
とってもキレイです。
本日のお刺し身
キハダマグロ、イサキ、サワラ炙り
1本目 フジクレール 甲州シュールリー 2019 1,720円
甲府盆地東側の峡東地区で収穫した甲州をシュールリー製法で醸造。
フジッコワイナリーならではの、きちっとした佇まい。
果実味、酸、ミネラル感がどれもすごく上等。
クラスきっての秀才で、スポーツもできる優等生って感じでしょうか?
美味しいです。
2本目 マルサン葡萄酒 ベリーA 百 2019 1,400円
勝沼産のマスカットベリーAで仕込んだ赤ワイン。
多くの醸造家が、ベリーAの甘い香りを隠すようにワインを造ろうとするなかで、マルサンの若尾さんはあえて甘い香りが出るように意図しています。
しかしながら遅積みのブドウなので果実味がしっかりと乗っていて、ベタベタ甘い感じは皆無。
ブドウ本来の美味しさがワインから伝わってきます。
値段が極めてリースナブル。これ安すぎます。
クラスで人気のひょうきんもの、勉強してるところみたことないのに、テストだといつも上位にいる不思議な生徒。
ってな感じかな?
Apr. 19
No Wine Day
Apr. 20
In my neighborhood, after all of the cherry blossoms finished, a lot of different flowers are in full blooming.
Beautiful!
Sashimi Today
1st Fujiclair Koshu Koshu Sur Lie Tokei 2019 1720 yen
It is made from 100% Koshu grown in Tokei Yamanashi.
It is a very good model of Koshu wine, I think.
I felt nice fruits, acidity and minerals.
The taste is very clean and stylish.
It is a very well-balanced Koshu wine.
2nd Marusan Wine Bailey-A Hyaku 1400 yen
It is made from 100% Muscat Bailey-A grown in Katsunuma Yamanashi.
Almost all winemakers don’t want to take out the sweet aroma & flavor of the grape variety.
However, Mr. Wakao, who is the owner & winemaker of Marusan Wine, want to take out of the simple grape character.
Then I felt some sweet grape aroma but also big volume of fruits made wine be well-balanced.
I like this simple and natural grape flavor very much.
I am sure again it is a very good Japan red wine.
Also the price is super reasonable.
Is it too much cheap, isn’t it?