3/19
今日のお料理当番は焼肉にしました。
国産優夢牛の、カルビ、みすじ、モモ、肩。
野菜もきちんと取らねば、だちかんぞー。
赤ワインたっぷりの自家製のタレでいただきました。
(赤ワイン、白ワイン、柚子、レモン、スダチ、醤油、みりん、酒、唐辛子、鰹節、胡麻油、バター etc.)
美味しかったす。
1本目 アンコーラ ピノグリージョ・ロゼ 2020 1,050円
この新ヴィンテージのイタリア・ロンバルディア産のロゼ、前回飲んだ時も言いましたが、
なんでこんなに美味しいんでしょうか?
焼肉にはロゼワインが良く合います。
ベリー系のチャーミングな果実味、爽やかな酸、そしてきちんとしたミネラル感。
ピノ・ノワールが10%入っているのも味わいを上品にまとめているのかも。
口あたりが良いだけではなく、きちんとワインとしてしっかりとした構成を持っています。
これ、本当にお勧めです。
2本目 エステザルグ オーガニック コート・デュ・ローヌ ルージュ 2019 1,300円
これも最近お気に入り。
オーガニック栽培した古木のグルナッシュ、シラー、サンソーを亜硫酸無添加・野生酵母で醸造後、無清澄・無濾過でボトリングしています。
もちろん辛口ワインですが、甘い凝縮した果実の風味がたっぷり。
焼肉にもぴったり。
自然な味わいって、いいですね。
Mar. 19
I cooked dinner, Yakiniku B.B.Q.
We had the B.B.Q with my hand made sauce.
Very good!
1st Ancola Pinot Grigio Rose 2020 1050 yen
I say again, “Why is this rose such outstandingly tasty?”
It is made from 90% Pinot Grigio and 10% Pinot Noir grown in Lombardia Italy by sustainable method.
Rose wine is very good for Yakiniku B.B.Q.
I love the fine red berries, concentrated fruits and very good minerals.
10% Pinot Noir probably made this be elegant.
This rose is not only charming but also excellent.
It’s truly delicious!
2nd Estezargues Organic Cotes du Rhone Rouge 2019 1300 yen
It is one of my most favorite red wines recently.
It is made from Grenache, Syrah and Cinsault picked up from very old vines.
The grapes were grown by organic method and fermented by wild yeasts without sulfur.
Then the wine was bottled by non-fining and non-filtered.
It is a dry red wine but I felt very sweet and concentrated red fruits a lot.
It was very good for Yakiniku B.B.Q., too
It is a really good red wine!