なんでこんなに美味しいんだろう?

3/2

お料理当番。

 

カツオのお刺し身

 

 

プロシュート

 

 

シーフード・パエリア風炊き込みご飯

米は焼くものではなく、炊くものと信じるワタシ。

 

 

まずは、ハマグリ、小海老、ホタテ、ホタルイカを調理した出汁に、ターメリックとオリーブオイルを加えてやや硬めにご飯を炊きます。

 

 

炊きあがったご飯に調理済みのシーフード、ローストしたパプリカと茸をのせて、もう一度炊飯スイッチをいれて5分ほど炊き増しします。

さらに10分ほど蒸せば出来上がり。

 

 

炊きあがったご飯をさらに炊くことで、やや硬めにできたご飯がパエリアっぽいですよ。

 

 

 

1本目 アンコーラ ピノ・グリージョ ロゼ 2020  1,000円

イタリア・ロンバルディア産のサステイナブル・ロゼワイン。

新ロット、新ヴィンテージで、ラベルも新しくなりました。

このロゼ、なんで、こんなに美味いのでしょうか?

 

 

いや、本当に美味しいです。

早づみのイチゴや新鮮なラズベリーを思わせる赤い果実の酸に、豊かに湧きでるフルーツ感。

フルーティーでありながら切れ味も抜群。

ピュアでナチュラル、ミネラル感も充分。

いや、おじさん、参った。

美しいロゼ色は、10%ブレンドしているピノ・ノワールの果皮から抽出しています。

 

 

2本目 アンコーラ モンテプルチアーノ 2020  1,000円

イタリア・アブロッツォ産のサステイナブルワイン。

こちらも新ロットで新しいラベルになりました。

樹齢30年から50年の古木から収穫されたモンテプルチアーノ100%を野生酵母で発酵・醸造。

プラムやダークチェリーを思わせる黒いベリー系の果実味に、まろやかなタンニンと豊かな酸。

余計な味わいのないピュアな飲み口。

これも抜群のコストパフォーマンスだと思います。

 

 

Mar. 2

I cooked dinner.

 

Katsuo Sashimi

 

Prosciutto

 

Steamed Seafood Paella

 

I cooked Paella by a rice steamer not by oven.

 

 

Very good!

 

 

1st Ancora Pinot Grigio Rose 2020  1000 yen

It is made from 90% Pinot Grigio and 10% Pinot Noir grown in Lombardia Italy by sustainable method.

I received this one with the new vintage and the new label recently.

Why is this rose outstandingly tasty?

It’s truly delicious!

I love this red acidity like a strawberry, very charming fruits and very good minerals.

The style is really pure and natural.

It is one of my best wines in this class.

 

 

2nd Ancora Montepluciano d’Abruzzo 2020  1000 yen

It is made from 100% Montepluciao grown in Abruzzo Italy by sustainable method.

I received this one with the new vintage and the new label, too.

This red wine is made from old vines with wild yeast fermentation.

I felt black berries like a prune, nice acidity and mild tannin.

The style is pure and natural, too.

I think it has a very high cost performance.