タケダワイナリーは別格

2/23

お料理当番。

 

マグロのカルパッチョ レモンソース

 

 

グリーンサラダ

 

 

ラザニア

 

 

ラザニア作るの久しぶり。

しっかりトマトソースから作りました。

 

 

でらうま。

 

 

 

 

1本目  タケダワイナリー ブラン 2021

この新しいヴィンテージは、デラウェア60%にマスカットベーリーAの40%のブランドです。

ブランという名前ですが、ロゼですね。

綺麗な淡いバラ色。

愛らしい赤いベリー系の果実味に、しなやか酸とミネラル感。新鮮なフルーツ感があふれでます。

口の中で、甘い香りを感じます。

いや、お見事。すごく美味しい。

今日のマグロのカルパッチョと色合いもピタリと一致して、とても良く合いました。

 

2本目  タケダワイナリー ルージュ 2020

山形県産のマスカットベーリーA100%で仕込まれた赤ワイン。

引き締まった果実味、綺麗な酸、サラリとしながら存在感のあるタンニン。

赤ワインとしての完成度が高いです。

数あるマスカットベーリーAのワインの中でも、この均整の取れた味わいは、群を抜いています。

やっぱりタケダワイナリー、年季が違う。ベーリーA造らせると別格だと改めて思いました。

 

 

Feb. 23

I cooked dinner.  

 

Maguro Carpaccio 

 

Green Salad

 

Lasagna  

 

Very good!

 

 

1st Takeda Winery Blanc 2021

It is made from 60% Delaware and 40% Muscat Bailey-A grown in Yamagata.

The name is blanc but the color is rose.

I felt very charming red berries, beautiful acidity and good minerals.

The taste was natural, fresh and fruity.

I felt some very comfortable sweet nuance.

It was really tasty.

It was very good for Maguro Carpaccio today.

 

2nd Takeda Winery Rouge 2020

It is made from 100% Muscat Bailey-A grown in Yamagata.

I felt concentrated fruits, beautiful acidity and elegant tannin.

It is a very, very well-balanced red wine.

I think this one has an outstanding quality in many red wines made from Muscat Bailey-A.

I am sure again Takeda Winery is very special in Muscat Bailey-A producers.