北海道の超レアワインの会

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休肝日。東京は4年ぶりの大雪です。

 

 

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新丸ビルのリゴレット・ワイン・アンド・バーで新年ワイン会。

 

 

丸の内に行く途中、昨日降った雪が凍結した歩道で2度滑りました。

 

 

スキーをして入れば標高2000mの2メートルの雪でも大丈夫ですが、東京は5㎝の雪でも大変です。

 

さて、今日はワイン持ち寄りの会。

リゴレットさんは全店、オフィシャルにワインの持ち込みが可能。(コルクチャージ 1,650円)

全てのお料理がMSGフリーなのもうれしくて、最近ちょくちょく利用させてもらってます。

 

 

 

さてさて、期せずしてワインは全部北海道産になりました。

しかも、超レアなワインばかり。

 

 

ミソノ・ヴィンヤード ナイヤガラ・ペティアン 2020

ドメーヌ・モン ドン・グリ 2019

10R/KWtN タイヤマンシリーズ そらちレッド2017

ドメーヌ・タカヒコ ナナツモリ ピノ・ノワール 2017

 

 

二度と買えないワインばかりですねー。

 

 

お料理もとても美味しい。

 

 

お正月からなぜか、美味しいピザが食べたかったんです。

 

 

初夢が叶った。。。

 

 

どのワインもナチュラルでエレガント。

そういえば生産者は全員ブルース・ガットラヴ系。

どこか共通点を感じるのは、それですかね?

 

 

 

いや新年早々、実に素晴らしいワイン会でした。

今日ワイン会に参加したメンバーで、今年は “ひと暴れ” の予感です。

うふふの、ふ。

 

Jan. 6

No Wine Day

It snowed a lot in Tokyo.

 

 

Jan. 7

I joined some New Year’s wine party at Regoletto Wine and Bar in Marunouchi.

 

By the way to the restaurant, I slipped twice on the iced road.

 

Four my friends and wine lovers gathered at the restaurant.

The restaurant officially accepts BYO wine.

It is very useful. 

Also, I am very happy that all of dishes are MSG free.

 

We brought our own wines.

Accidentally, all of the bottles were super-rare Hokkaido Wine.

 

Every dishes were very nice!

 

Delicious!

 

Delicious!

 

All of the bottles were outstanding.

You can never buy again these wines.

 

It was a dreamingly nice wine party.

 

Thank you very much!