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休肝日。東京は4年ぶりの大雪です。
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新丸ビルのリゴレット・ワイン・アンド・バーで新年ワイン会。
丸の内に行く途中、昨日降った雪が凍結した歩道で2度滑りました。
スキーをして入れば標高2000mの2メートルの雪でも大丈夫ですが、東京は5㎝の雪でも大変です。
さて、今日はワイン持ち寄りの会。
リゴレットさんは全店、オフィシャルにワインの持ち込みが可能。(コルクチャージ 1,650円)
全てのお料理がMSGフリーなのもうれしくて、最近ちょくちょく利用させてもらってます。
さてさて、期せずしてワインは全部北海道産になりました。
しかも、超レアなワインばかり。
ミソノ・ヴィンヤード ナイヤガラ・ペティアン 2020
ドメーヌ・モン ドン・グリ 2019
10R/KWtN タイヤマンシリーズ そらちレッド2017
ドメーヌ・タカヒコ ナナツモリ ピノ・ノワール 2017
二度と買えないワインばかりですねー。
お料理もとても美味しい。
お正月からなぜか、美味しいピザが食べたかったんです。
初夢が叶った。。。
どのワインもナチュラルでエレガント。
そういえば生産者は全員ブルース・ガットラヴ系。
どこか共通点を感じるのは、それですかね?
いや新年早々、実に素晴らしいワイン会でした。
今日ワイン会に参加したメンバーで、今年は “ひと暴れ” の予感です。
うふふの、ふ。
Jan. 6
No Wine Day
It snowed a lot in Tokyo.
Jan. 7
I joined some New Year’s wine party at Regoletto Wine and Bar in Marunouchi.
By the way to the restaurant, I slipped twice on the iced road.
Four my friends and wine lovers gathered at the restaurant.
The restaurant officially accepts BYO wine.
It is very useful.
Also, I am very happy that all of dishes are MSG free.
We brought our own wines.
Accidentally, all of the bottles were super-rare Hokkaido Wine.
Every dishes were very nice!
Delicious!
Delicious!
All of the bottles were outstanding.
You can never buy again these wines.
It was a dreamingly nice wine party.
Thank you very much!